Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

KONGELIG BELØNNING 02/05 2016

Kronprinsessen uddeler legater til australske studerende

Kronprinsesse Mary uddelte fredag to legatportioner af The Crown Princess Mary Scholarship til to australske studerende, der er på udvekslingsophold på Københavns Universitet.

Søvnforskning 29/04 2016

Salte i hjernen styrer vores søvn

Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at niveauet af salte i hjernen spiller en afgørende rolle for vores søvn og vågne tilstand. Opdagelsen kan bl.a. få stor betydning for forskning i psykiatriske sygdomme som skizofreni og krampeanfald ved mangel på søvn.

KommunikationsPRIS 25/04 2016

KU-professor hædres for kommunikation om børns angst

Psykolog og professor (MSO) Barbara Hoff Esbjørn fra Københavns Universitet får årets Forskningskommunikationspris for sit utrættelige arbejde med at aflive myten om, at angst hos børn er naturligt og noget man vokser sig fra.

Aftale 15/04 2016

Dansk diabetes-ekspertise skal udbredes i Mexico

Københavns Universitet skal fremover hjælpe med at uddanne mexicansk sundhedspersonale i diabetes-behandling. 1500 mexicanske sundhedspersoner skal gennemgå et undervisningsforløb og give den nye viden videre til op mod 150.000 sundhedsprofessionelle.

Fedme 14/04 2016

Svært overvægtige kan opretholde et stabilt vægttab

At opretholde et stabilt vægttab er den største udfordring for personer, der lider af svær overvægt. Men nu har forskning fra Københavns Universitet gjort det muligt at tilbyde svært overvægtige personer en bedre forståelse af, hvordan man opretholder vægttab.

Gennembrud 04/04 2016

Sollys kan lave kemikalier og energi

Forskere fra Københavns Universitet har opdaget en proces i naturen, hvor sollys nedbryder plantemasse i stedet for at opbygge den. Den omvendte fotosyntese kan blandt andet skabe biobrændsel eller andre værdiprodukter, og opdagelsen har potentiale til at revolutionere den industrielle produktion og reducere forureningen.

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

• Dynamisk og synlig ny leder til Institut for Statskundskab