Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

Nedskæring 19/11 2015

Finanslov medfører hårde besparelser på KU

Finansloven sætter universiteterne på en sparekur. Det vil ramme uddannelser og forskning og dermed Danmarks konkurrenceevne. KU efterspørger en plan for afbureaukratisering.

Talentudvikling 27/11 2015

Forskerspire 2015 vil løse gåden om cellers arbejdsdeling

Fire talentfulde gymnasieelever er netop blevet kåret som vindere af det landsdækkende Projekt Forskerspirer 2015 på Københavns Universitet. 19-årige Henrik Pinholt vandt den naturvidenskabelige kategori med sit ambitiøse projekt om, hvordan celler i et embryon deler rollerne mellem sig.

UDREDNING 24/11 2015

Undersøgelse af Lunde Larsens ph.d. igangsættes

Københavns Universitet indleder nu en undersøgelse af en ph.d.-afhandling om Grundtvig. Det sker efter anmodning af forfatteren selv.

Årsfest 20/11 2015

Årets underviser gør det abstrakte konkret

Hvad er sandsynligheden for at modtage Københavns Universitets undervisningspris "Årets Harald"? Det vil dette års prismodtager kunne svare på. Han forsker og underviser nemlig i sandsynlighedsteori.

KOMMUNIKATION 13/11 2015

Ny viden om social interaktion

Personer med ansigtslammelse eller svært vansirede ansigter har ofte problemer i sociale sammenhænge, fordi de ikke kan bruge ansigtsmimik. Et nyt studie viser, at undervisning i alternative kommunikationsmåder, fx gestik, stemmeføring og kropsholdning, markant forbedrer kommunikationen og interaktionen mellem ansigtslammede og ikke-ansigtslammede.

KLIMA 02/11 2015

Specialiserede insekter forsvinder i Danmark

Klimaforandringerne ændrer allerede sammensætningen af insekter i Danmark. Det konkluderer forskere nu, efter at to nysgerrige insekteksperter i 18 år har indfanget og registreret insekterne på et dansk bytag.

Universitetspolitik

 • Forskerspire 2015 vil løse gåden om cellers arbejdsdeling

  26.11.2015

  Fire talentfulde gymnasieelever er netop blevet kåret som vindere af det landsdækkende Projekt Forskerspirer 2015 på Københavns Universitet. 19-årige Henrik Pinholt vandt den naturvidenskabelige kategori med sit ambitiøse projekt om, hvordan celler i et embryon deler rollerne mellem sig. »

 • Årets underviser gør det abstrakte konkret

  20.11.2015

  Hvad er sandsynligheden for at modtage Københavns Universitets undervisningspris 'Årets Harald'? Det vil dette års prismodtager kunne svare på. Han forsker og underviser nemlig i sandsynlighedsteori. »

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

Se alle

KU på Facebook

 • Mød os på:

#kbhuni på Twitter

KU på The Conversation