Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

UDDANNELSE 14/07 2017

Færre ansøgere, men flere vil læse sundhedsvidenskab og naturvidenskab

Det samlede antal ansøgere til en bacheloruddannelse på Københavns Universitet er faldet. Faldet dækker over en stigning i ansøgninger til naturvidenskab og sundhedsvidenskab og færre ansøgninger til især humanistiske uddannelser. På landsplan har Københavns Universitet 27 pct. af alle 1. prioritetsansøgninger og er fortsat det foretrukne universitet blandt ansøgerne.

Superledere 7/7 2017

Jern er en overraskende god superleder

Jern er magnetisk og burde være en dårlig superleder. Alligevel rummer visse nye materialer baseret på jern fine superledende egenskaber. Jerns fem ubundne elektroner har individuelle egenskaber og virkemåder, der tilsammen kan fremme superledning

Levealder 28/6 2017

Intet loft for den menneskelige levealder

Forskere fra Center for Sund Aldring ved Københavns Universitet vurderer i en kommentar i Nature, at den menneskelige levealder vil stige, så længe vi bliver bedre til at forebygge og reparere skader.

Cancer 26/06 2017

Blodkræftpatienter får hyppigere alvorlig øjensygdom

Personer, der har fået diagnosticeret kronisk blodkræft, udvikler i 30 procent flere tilfælde alderspletter på nethinden end den almindelige befolkning. Det viser nyt studie fra Københavns Universitet, der er lavet i samarbejde med Region Sjælland.

Alternativ ferie 04/07 2017

1600-tallets overklasse tog på træningslejr i ydmyghed

Ny doktorafhandling afdækker 1600-tallets særegne religiøse kultur på klosteret La Trappe. Rige franskmænd besøgte jævnligt klosteret, hvor stilhed og bøn blev suppleret med ekstreme bodsøvelser som pisk og ydmygelser.

Forskning og nyt fra fakulteterne

Se alle

Universitetspolitik

• Færre ansøgere, men flere vil læse sundhedsvidenskab og naturvidenskab