Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

Ligestilling18/4 2015

Kun de bedst kvalificerede bliver ansat

Københavns universitet arbejder for, at de bedst kvalificerede af begge køn kommer frem til ”ansøgningsbordet”. Men kvinder bliver ikke favoriseret i bedømmelsen af ansøgerne. Ledelsen ansætter den bedst kvalificerede ansøger, bl.a. på grundlag af en faglig og uafhængig bedømmelse af kvalifikationer foretaget af et internationalt sammensat bedømmelsesudvalg

 
FORMIDLING17/4 2015

Biokemiker vinder årets PhD Cup

I konkurrencen, der går ud på at formidle sin forskning, imponerede Johan Andersen-Ranberg især dommerne med sin livlige og let tilgængelige kommunikation og med sine konkrete eksempler med lus og læbestift. Johan kommer fra Center for Syntesebiologi og forsker i, hvordan planter laver naturstoffer med henblik på at udvikle mere bæredygtige produktionsmetoder.

 
FORSKERSPIRER 17/4 2015

Gymnasieelever smager på forskning

Flere hundrede gymnasieelever har taget hul på deres første møde med forskningsverdenen som deltagere i dette års Projekt Forskerspirer. Et nyt tiltag er opgaver over Facebook, som klæder eleverne på til den akademiske tilgang.

 
Optag 26/3 2015

Flere kvote 2-ansøgere har KU som 1. prioritet

Københavns Universitet kan registrere en lille stigning i antallet af kvote 2-ansøgere i forhold til sidste år. Over 50 procent af ansøgerne har prioriteret en uddannelse på Københavns Universitet som deres 1. uddannelsesønske.

 
UNIVERSITETSLEDELSE 17/3 2015

Ny universitetsdirektør med solid ledelseserfaring

Bestyrelsen på Københavns Universitet har besluttet at ansætte Jesper Olesen som ny universitetsdirektør.

 
UDDANNELSESKVALITET 27/2 2015

God feedback skal frem i lyset

Studerende efterlyser mere feedback på studiet. Københavns Universitet griber bolden og vil udbrede gode feedback-former på hele universitetet.

 

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

 • International konference om QGIS på Skovskolen

  22.04.2015

  For første gang samles både brugere, undervisere og udviklere på en stor, international konference om det gratis GIS-system, QGIS.  »

 • Forskningssamarbejde optimerer svineslagteri

  22.04.2015

  Et nyt måleinstrument, bacon-pistolen Nitfom, kan optimere svineslagterierne. Instrumentet er udviklet i et frugtbart samarbejde mellem universitet og industri. Direktør Henrik Andersen fortæller om forløbet og perspektiverne. »

 • Verdens første videokanal for geovidenskab

  20.04.2015

  I dag lanceres verdens første online videokanal med fokus på geovidenskab. Bag kanalen står en række af Danmarks stærkeste forskningsinstitutioner på området. »

 • Planteforsker vinder Ph.d. Cup 2015

  19.04.2015

  Johan Andersen-Ranberg fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet var så god til at præsentere sin forskning i naturstoffer, at han vandt finalen i Ph.d. Cup 2015, da konkurrencen i forskningsformidling blev sendt på DR lørdag aften. »

Se alle

KU på Facebook

#unicph på Twitter

KU på The Conversation