Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

Klima 19/09 2016

Luftens syreforurening er minimeret

Menneskers forurening med syre i atmosfæren er nu næsten tilbage til det niveau, der var før forureningen startede med industrialiseringen i 1930’erne. Det viser undersøgelser af den grønlandske iskappe.

Besparelser 16/09 2016

Humaniora planlægger nye besparelser

Faldende indtægter tvinger Københavns Universitets humanistiske fakultet til omfattende besparelser. Fagviften og de studerendes undervisningsmængde bliver imidlertid holdt fri.

Bedrag 08/09 2016

Universitetet undrer sig over Penkowa-dom

Østre Landsret har frikendt Milena Penkowa for groft dokumentfalsk. Dommen fastslår, at Penkowa har snydt universitetet, men at dommen er forældet.

Nudging 30/08 2016

Nudging af fødevarer kan få os til at spise sundere

Hvad vi vælger at spise til frokost i kantinen og købe ind til aftensmaden afhænger bl.a. af, i hvilken rækkefølge fødevarerne bliver præsenteret for os, og hvor let vi kan få fat i dem. Det konkluderer en forskergruppe efter en gennemgang af eksisterende forskning i nudging af fødevarer.

Mød os på:

Forskning og nyt fra fakulteterne

Se alle

Universitetspolitik

• Universitetet undrer sig over Penkowa-dom

08.09.2016

Østre Landsret har i dag afsagt dom i en retssag mod Milena Penkowa. Landsretten frikendte Penkowa for groft dokumentfalsk. Dommen fastslår, at Penkowa har snydt universitetet, men at sagen er forældet. »

• Immatrikulationsfest med færre håndtryk og mere albuerum

01.09.2016

Fredag den 2. september byder Rektor Ralf Hemmingsen velkommen til den nye årgang af studerende på Københavns Universitet. Det sker med musik, velkomsttale og det traditionsrige håndtryk til hver enkelt studerende. Håndtryksseancen bliver hurtigere overstået i år, for universitetet har for første gang siden 2008 optaget markant færre studerende end i det foregående år. »

Se alle

KU på Twitter