Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

Aldring 22/08 2016

Topper atleter tidligt, lever de kortere

Olympiske atleter med en tidlig og ekstraordinært høj fysisk præstationsevne dør tidligere end atleter, der topper senere i livet. Det viser ny forskning fra Center for Sund Aldring på Københavns Universitet og det hollandske Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Ved at bruge gammelt DNA har forskere skabt et unikt billede af, hvordan en forhistorisk indvandringsrute udviklede sig i løbet af tusinder af år. Forskningsresultaterne udfordrer teorien om, hvilken vej folk først kom til Nordamerika under den seneste istid.

Marinbiologi 11/08 2016

Grønlandshajer lever i flere hundrede år

Selvom grønlandshajen med sine mere end 5 m er en af verdens største hajer, er den også blandt de dyr, som forskerne ved allermindst om. Ved hjælp af en ny metode baseret på kulstof-14-datering har forskerne nu fundet frem, at hajen har en levealder på mindst 272 år. Det gør dermed grønlandshajen til det hvirveldyr i verden, der har den højeste levealder.

Kræft 02/08/16

Skånsom kræftbehandling med nano- partikler virker

Kræftbehandling baseret på bittesmå nanopartikler, som sprøjtes direkte ind i kræftknuden virker, og kan ødelægge kræften indefra. Behandlingen er afprøvet på mus og viser, at kræftknuderne beskadiges betydeligt.

OPTAG 30/07 2016

Færre studerende og højere adgangs- kvotienter

7.312 ansøgere får i dag tilbudt en studieplads på Københavns Universitet. Det er 4,3 procent færre end sidste år og den øgede konkurrence om pladserne får adgangskvotienten til at stige på mere end halvdelen af KU’s uddannelser.

Mød os på:

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

• Videnskabsmanden Holger Bech Nielsen fylder 75 år

23.08.2016

Danmarks mest kendte og folkekære fysiker, Holger Bech Nielsen fylder 75 år den 25. august 2016. Holger Bech Nielsen er professor i teoretisk højenergifysik, som er forskning i universets grundlæggende struktur og»

• Topper atleter tidligt, lever de kortere

21.08.2016

Olympiske atleter med en tidlig og ekstraordinært høj fysisk præstationsevne dør tidligere end atleter, der topper senere i livet. Det viser ny forskning fra Center for Sund Aldring på Københavns Universitet og det»

• Der er nyt under Solen!

19.08.2016

Bakteriers fotosyntese er på samme tid genial og forræderisk svær at forstå. Nu er det lykkedes et forskerhold med dansk ledelse at finde den sidste brik i et vigtigt puslespil – og dermed opnå et gennembrud indenfor»

• Grønlandshajer lever i flere hundrede år

11.08.2016