Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

Ligestilling18/4 2015

Kun de bedst kvalificerede bliver ansat

Københavns universitet arbejder for, at de bedst kvalificerede af begge køn kommer frem til ”ansøgningsbordet”. Men kvinder bliver ikke favoriseret i bedømmelsen af ansøgerne. Ledelsen ansætter den bedst kvalificerede ansøger, bl.a. på grundlag af en faglig og uafhængig bedømmelse af kvalifikationer foretaget af et internationalt sammensat bedømmelsesudvalg

FORMIDLING17/4 2015

Biokemiker vinder årets PhD Cup

I konkurrencen, der går ud på at formidle sin forskning, imponerede Johan Andersen-Ranberg især dommerne med sin livlige og let tilgængelige kommunikation og med sine konkrete eksempler med lus og læbestift. Johan kommer fra Center for Syntesebiologi og forsker i, hvordan planter laver naturstoffer med henblik på at udvikle mere bæredygtige produktionsmetoder.

FORSKERSPIRER 17/4 2015

Gymnasieelever smager på forskning

Flere hundrede gymnasieelever har taget hul på deres første møde med forskningsverdenen som deltagere i dette års Projekt Forskerspirer. Et nyt tiltag er opgaver over Facebook, som klæder eleverne på til den akademiske tilgang.

Optag 26/3 2015

Flere kvote 2-ansøgere har KU som 1. prioritet

Københavns Universitet kan registrere en lille stigning i antallet af kvote 2-ansøgere i forhold til sidste år. Over 50 procent af ansøgerne har prioriteret en uddannelse på Københavns Universitet som deres 1. uddannelsesønske.

UNIVERSITETSLEDELSE 17/3 2015

Ny universitetsdirektør med solid ledelseserfaring

Bestyrelsen på Københavns Universitet har besluttet at ansætte Jesper Olesen som ny universitetsdirektør.

UDDANNELSESKVALITET 27/2 2015

God feedback skal frem i lyset

Studerende efterlyser mere feedback på studiet. Københavns Universitet griber bolden og vil udbrede gode feedback-former på hele universitetet.

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

• International konference om QGIS på Skovskolen