Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

KVALITET 13/02 2016

Karakterkrav skal styrke undervisnings-kvaliteten

Københavns Universitet er klar til at indføre et krav om, at ansøgere skal have mindst 6 i gennemsnit for at kunne søge optagelse på universitetet. Det vil fra 2018 gælde stort set alle bacheloruddannelser.

FYRINGSRUNDE 10/02 2016

Besparelser er rettidig omhu

Rektor Ralf Hemmingsen forklarer, hvorfor KU er nødt til at nedlægge over 500 stillinger som konsekvens af regeringens finanslov. Han efterlyser en sammenhængende politisk plan for udviklingen af Danmark som videnssamfund.

REKORD 12/02 2016

Nyt kvalitetsstempel til Københavns Universitet

Forskere fra Københavns Universitet får otte store bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd ud af samlet ti bevillinger til danske projekter. Det er det største antal nogensinde til ét universitet i Danmark

NATUR 09/02 2016

Populær ’rewilding’ af naturen kan få negative konsekvenser

Udsættelse af store pattedyr i naturen er blevet et populært element til at genskabe og genoprette natur.

BESPARELSER 03/02 2016

Stor fyringsrunde rammer også forskning og uddannelse

Som reaktion på regeringens besparelser skærer KU nu dybt i staben af medarbejdere.

Talenter 22/01 2016

Stor donation til naturvidenskabelige talenter

Klimaforskning, astrofysik og internettet er blandt de forskningsemner ti talentfulde naturvidenskabelige forskere, takket være VILLUM FONDENs ”Young Investigator Programme”, nu kan fordybe sig endnu mere i.

Sproguddannelser 18/01 2016

Sparekniv rammer små fag

Tretten små uddannelser på Københavns Universitet vil ikke optage studerende til sommer, og flere af dem vil blive lukket helt. Det kan betyde et farvel til sprogfag som tyrkisk, polsk og finsk. For en del af uddannelserne ventes lukningen nemlig at blive permanent, når universitetet beslutter deres fremtid i løbet af foråret.

Universitetspolitik

 • Karakterkrav skal styrke undervisningskvaliteten

  13.02.2016

  Folketinget forventes at vedtage en lov, der gør det muligt at skelne mellem karakterkrav i kvote 1 og 2. Det giver mulighed for at stille krav om, at broderparten af de studerende har et vist snit for at komme ind. »

 • Nyt kvalitetsstempel til Københavns Universitet

  12.02.2016

  Topforskere fra Københavns Universitet får otte store bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd ud af samlet ti bevillinger til danske projekter. Det er det største antal nogensinde til ét universitet i Danmark og muliggør en række samfundsgavnlige forskningsprojekter. »

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

 • Nyt forskningsprojekt skal stabilisere pulvere

  12.02.2016

  Dansk fødevare-, foderstof- og lægemiddelindustri har brug for bedre pulvere, hvis Danmark skal stå stærkt i forhold til eksport til nye vækstmarkeder. Projektet Q-Dry, som Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet er partner i, skal sikre ny viden og teknologiske løsninger til industrien – løsninger, der er nødvendige for at forstå og styre håndtering, opbevaring og anvendelse af tørre produkter. »

 • Nyt datadrevet forskningscenter DABAI skal tilføre innovation via Big Data

  11.02.2016

  DIKU opretter sammen med en række universitets- og virksomheds­partnere et nyt stort datadrevet forskningscenter, DABAI, der skal tilføre samfundet innovation via Big Data »

 • Populær ’rewilding’ af naturen kan få negative konsekvenser

  09.02.2016

  Der er begrænset videnskabeligt belæg for, at 'rewilding' gavner naturen, og det kan få uforudsete konsekvenser, skriver en række forskere fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima i tidsskriftet Current Biology.  »

 • Universets ursuppe flyder på CERN

  09.02.2016

  Forskere har genskabt universets ursuppe i miniformat ved at kollidere blykerner med ekstrem stor energi i den 27 km lange partikelaccelerator, LHC på CERN. Ursuppen er et såkaldt kvark-gluon-plasma, og forskere fra bl.a. NBI har målt dens væske-egenskaber med meget stor nøjagtighed »

Se alle

KU på Facebook

 • Mød os på:

KU på Futurity

  KU på The Conversation