Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

arkæologi 21/05 2015

Egtvedpigen var ikke fra Danmark

Egtvedpigen var ikke barnefødt i jyske Egtved. Analyser af isotopen strontium i pigens hår, tænder og negle viser, at hun blev født og voksede op mange hundrede kilometer fra Egtved, sandsynligvis i Sydtyskland, og hun kom til Egtved kort tid, inden hun døde.

Opråb 19/05 2015

Chefer skal skrue ned for studiejobs

Studerende, som har job ved siden af studiet, bør arbejde højst 15 timer om ugen. Ellers kan de få problemer med at klare de opgaver og eksaminer, som studiet kræver, når fremdriftsreformen til efterårssemesteret træder i kraft, og alle skal studere på fuld tid.

Fodboldkongres 18/05 2015

Fodboldens effekt på sundheden skal udbredes

Fodbolds sundhedsgevinster og det danske motionskoncept Fodbold Fitness er centrale punkter, når Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet byder velkommen til fodboldkongres 20. – 23. maj.

Cancer 08/05 2015

Dansk opdagelse sætter fart på målrettet kræftbehandling

Forskere fra Københavns Universitet har i et internationalt samarbejde udviklet en metode, der kan hjælpe med at forkorte vejen til bedre kræftbehandling.

Digital dating 12/05 2015

Udseendet er vigtigst, når vi dater online

I netdatingens unge dage mente mange, at det nu var muligt at fokusere på personligheden frem for udseendet, fordi man lærte hinanden at kende ved at skrive sammen. Men ny forskning viser, at det er gået stik modsat: Det fysiske udtryk har nærmest fået endnu større betydning online end offline.

Forskningssalg 6/5 2015

Forskning bliver solgt for en halv milliard

Biomedicinsk forskning, som udspringer af Københavns Universitet, er i dag blevet solgt for en halv milliard til et amerikansk lægemiddelfirma. Det viser, hvordan universitetet kan være med til at etablere såkaldte 'spin outs' og gøre forskning nyttig for samfundet.

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

Se alle