Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

Søndre Campus 26/05 2016

Stor donation sikrer nyt universitetstorv til Amager

Med en generøs donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal får Københavns Universitets Søndre Campus et nyt aktivt mødested til glæde for universitetet og områdets mange beboere.

Energi 24/05 2016

Grøn indsats sparer 35 millioner kroner om året

En ambitiøs indsats for at spare på energien på Københavns Universitet bærer frugt. Den betyder både grønne resultater og store økonomiske gevinster.

bøde 04/05 2016

Studerende og ledelse enige om nye regler for studieaktivitet

Den obligatoriske tilmelding til undervisning og prøver svarende til 60 ECTS-point hvert år bliver nu afskaffet. Reglen har været hårdt kritiseret af både studerende og ledelse.

Stjernestøv 20/05 2016

Velkommen til fire nye verdensklasse forskere

KU siger tak til Danmarks Grundforskningsfond og velkommen til fire internationale topforskere. KU modtager fire af Grundforskningsfondens syv nye Niels Bohr Professorater, der alle er internationalt anerkendte forskere, der nu rykker til Danmark.

PARALLELSAMFUND 11/05 2016

Truslen mod sammenhængs-kraften

Hvad taler vi egentlig om, når vi siger ’parallelsamfund’? Tidligere blev ordet kun brugt sporadisk, men de seneste godt 15 år optræder parallelsamfund 8.700 gange i medierne. Ny ph.d.-afhandling undersøger begrebet, der er blevet mere negativt og ubevidst understøtter en politisk ansvarsfraskrivelse.

Erhvervssamarbejde 20/05 2016

Jagten på det ultimative jordbær

Gammeldags jordbærsorter med dybrød farve kan ikke sælges i supermarkederne, men kan alligevel blive værdifulde som naturligt farvestof i fødevarer.Virksomheden Chr. Hansen samarbejder med Pometet ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet om at udvikle det perfekte bær til formålet.

Passioneret 12/05 2016

Tre visionære KU-forskere får Semper Ardens-bevillinger

Klaus Bruhn Jensen, Lars Ove Dragsted og Nathan Sanders står i spidsen for tre projekter, der i dag har modtaget Semper Ardens-bevillinger på i alt 30 mio. kr. fra Carlsbergfondet. Klimaforandringer i bjergområder, fremtidens internet og alkoholindtag er blandt emnerne.

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

• KU-lektor er i front med fremtidens medicin