Nyheder - Forskning - Videnskab – Københavns Universitet

PENKOWA 30/06 2015

KU tager UVVU's Penkowa-afgørelse til efterretning

Ny afgørelse fra UVVU har ikke fundet bevis for flere tegn på videnskabelige uredelighed i Milena Penkowas forskning. Flere artikler har ifølge UVVU "påfaldende" elementer, men det kan ikke med sikkerhed fastslås, at der er tale om snyd.

Funding 23/06 2015

Nytænkende forskere får Sapere Aude-bevillinger

Ni forskere fra vidt forskellige forskningsområder på KU modtager Det Frie Forskningsråds prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger. Forskerne skal bruge bevillingerne til at skabe de bedste betingelser for at gennemføre deres forskning på højt, internationalt niveau.

Arkæologi 22/06 2015

Carlsbergfondet sikrer udgravning af antik græsk havneby

De arkæologiske udgravninger af Korinths havneby Lechaion, som var en af den antikke verdens vigtigste havneanlæg, kan nu fortsætte, efter at Carlsbergfondet har bevilliget 3,9 mio. kr. til projektet. Udgravningerne ledes fra dansk side af arkæolog Bjørn Lovén fra Københavns Universitet.

Sundhed 26/06 2015

14 dages inaktivitet gør unge 40 år svagere

Ny forskning viser, at unge mister en tredjedel af deres muskelstyrke, hvis de ikke bruger deres ben i blot 14 dage. Det svarer til den styrke en gennemsnitlig person, der er 40-50 år ældre, har. Bag forskningen står Center for Sund Aldring og Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet.

Klima 18/06 2015

Risiko for store havstigninger i Nordeuropa

Global opvarmning fører til, at iskapperne på land smelter og flyder ud i havet, som derfor stiger. Nye beregninger af forskere fra bl.a. KU viser, at der er stor risiko for, at havene omkring Skandinavien, England, Holland og Nordtyskland vil stige med op til 1,5 meter i dette århundrede.

Sundhed 15/06 2015

Mangel på søvn påvirker helbredet på langt sigt

Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at en god nats søvn er vigtig for vores fremtidige helbred, delvist på grund af søvns indvirkning på livsstilsfaktorer. Tidligere forskning har ikke tilvejebragt nok information om selve timingen af forandringerne i både søvn og livsstil til at kunne belyse årsag og effekt-sammenhænge i denne yderst komplekse relation.

Universitetspolitik

Se alle

Forskning og nyt fra fakulteterne

Se alle