Lykke Friis ny klima- og energiminister – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2009 > Lykke Friis ny klima- ...

24. november 2009

Lykke Friis ny klima- og energiminister

Prorektor Lykke Friis bliver i dag udnævnt som klima- og energiminister. Hun afløser dermed Connie Hedegaard. Lykke Friis er ikke uforberedt inden for dette tema. Hun har således gennem de seneste to år været en afgørende drivkraft i KU's arbejde med både den videnskabelige klimakongres i marts i år, hvor over 2.000 forskere besøgte København, i etableringen af de fremragende og velbesøgte Climate Lectures i universitetets festsal, og ved virkeliggørelsen af Green Lighthouse på Nørre Campus.

- Københavns Universitet ønsker Lykke et stort varmt tillykke med udnævnelsen til minister, og ønsker hende alt godt i arbejdet med Danmarks klima- og energipolitik, udtaler rektor Ralf Hemmingsen.

Lykke Friis har gennem sine næsten fire år som prorektor på en lang række felter været med til at åbne KU over for omverdenen, herunder i relation til erhvervslivet. Sideløbende hermed har hun løftet ansvaret for udvikling af universitetets uddannelser, og hun har gjort en stor indsats for studiemiljøet på KU. Ligeledes var hun blandt initiativtagerne til alumneforeningen KUBULUS, som allerede nu har passeret 5.000 medlemmer.

- Lykke har, med sin fremragende analytiske sans og næsten umenneskelige arbejdsevne, været en helt afgørende støtte for universitetsdirektøren og mig i arbejdet med talrige andre sagsområder end dem Lykke selv havde hovedansvaret for. Og så har hun lige klaret EU's refleksionsgruppe ved siden af. KU bringer Lykke Friis den varmeste tak for hendes fremragende indsats som prorektor siden 1. marts 2006 og ønsker hendes alt godt for fremtiden.

Stillingen som prorektor vil blive slået op efter jul, efter at universitetets ledelse har overvejet stillingens fremtidige indhold og profil.