Darwin-kender årets naturvidenskabelige formidler – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2009 > Årets formidler på Det...

11. december 2009

Darwin-kender årets naturvidenskabelige formidler

Den 48-årige formidlingschef på Statens Naturhistoriske Museum, Hanne Strager, er blevet udnævnt til "Årets formidler" på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Fokus på Darwin

Hanne Strager har som ingen andre i Danmark formået at sætte fokus på den britiske naturforsker Charles Darwin i anledning af 200-året for hans fødsel. Ca. 100.000 har set Darwin-udstillingen "Evolution" på Statens Naturhistoriske Museum, SNM. Det er rekord på museet, som hører under Københavns Universitet. Hanne Strager

Dermed har Hanne Strager været med til at vende en årelang nedgang i besøgstallet på SNM til en succes og samtidig fået fat i et nyt publikum - gymnasieeleverne, som ikke har været de flittigste gæster på museet. Det har hun gjort ud fra devisen, at Statens Naturhistoriske Museum ikke kun skal være oplevelser for børn med "sjove og farlige dyr", men også tiltrække voksne og unge og på den måde skærpe den almene interesse i samfundet for de naturvidenskabelige fag.

Sprunget ud som forfatter

Men det er ikke kun på museumsfronten, at Hanne Strager har bidraget til et øget kendskab til Darwin og hans evolutionsteorier, som i disse år er under stor kritik fra bl.a. fundamentalistiske kristne kredse og store dele af den amerikanske befolkning.

Hun er også sprunget ud som forfatter til bogen "Som at tilstå et mord - Darwin og ideen der forandrede verden" og har samtidig optrådt massivt i medierne med indlæg og foredrag om Darwin og bidraget til, at hans 150 år gamle, revolutionerende bog "Arternes oprindelse" er kommet i en ny og frisk oversættelse.

Udfordringer fremover

Fremover venter der hende store udfordringer som formidler og udstillingsarrangør, når vi danskere i løbet af nogle år får et stort samlet nationalt museum på naturfronten i nye og spændende omgivelser og bygninger ved den nuværende Botanisk Have i København.

Med prisen og æren som "Årets formidler" på Københavns Universitet modtager Hanne Strager 25.000 kr.