Nyt naturhistorisk museum sigter mod stjernerne – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2011 > 2011.1 > Nyt naturhistorisk mus...

18. januar 2011

Nyt naturhistorisk museum sigter mod stjernerne

Donation

Statens Naturhistoriske Museum kan takket være en generøs donation på 22,5 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond påbegynde arbejdet med den første store udstilling til det nye naturhistoriske museum ved Botanisk Have. Udstillingen VERDENSRUMMET.

Udstillingen VERDENSRUMMET bliver en vandring fra solen forbi de forskellige planeter med kurs mod den yderste kant af vores solsystem. Illustration: Statens Naturhistoriske Museum og James Norton.Det er Statens Naturhistoriske Museums ambition, at det nye museum ved Botanisk Have, der forventes at åbne i 2016, ikke alene skal byde på flere udstillinger, end museet har i dag, men også på store og ambitiøse udstillinger i et størrelsesforhold, man ikke tidligere har set i Danmark.

- Det er vores ambition at skabe et nyt museum, der er blandt de ti bedste naturhistoriske museer i verden, og det kræver store, nyskabende udstillinger som VERDENSRUMMET. VERDENSRUMMET er den første af en række store udstillinger, der skal udvikles til det nye museum, og vi er derfor meget taknemmelige for Arbejdsmarkedets Feriefonds støtte, som med deres donation bakker op om vores høje ambitionsniveau, siger formidlingschef Hanne Strager fra Statens Naturhistoriske Museum, der er en del af Københavns Universitet.

Viden og oplevelse i stort format

Udstillingen VERDENSRUMMET tager udgangspunkt i museets samlinger af meteoritter og bliver en vandring frUdstillingen VERDENSRUMMET bliver en vandring fra solen forbi de forskellige planeter med kurs mod den yderste kant af vores solsystem. Illustration: Statens Naturhistoriske Museum/Birgitte Rubæk og NASA.a solen forbi de forskellige planeter med kurs mod den yderste kant i vores solsystem. Udstillingen nøjes ikke med at fortælle, hvad vi ved, den vil også illustrere forskellige videnskabelige metoder og trækker både på viden fra museets forskere og genstande fra samlingerne. Netop denne kombination af viden og oplevelse i stort format var baggrunden for, at Arbejdsmarkedets Feriefond valgte at gå ind i finansieringen af udstillingen.

- Udstillingen VERDENSRUMMET kombinerer det bedste fra den traditionelle museumsverden med et stort fascinerende oplevelsesunivers, som appellerer bredt. Det giver mulighed for både lærerige og sjove oplevelser for de besøgende, siger Nina Löwe Krarup, direktør hos Arbejdsmarkedets Feriefond.