Studerende får ny ambassadør – Københavns Universitet

22. november 2012

Studerende får ny ambassadør

UAFHÆNGIG STØTTE

Tina Kaare kommer til at våge over de studerendes rettigheder, når hun tiltræder stillingen som studenterambassadør 1. januar 2013. Studenterambassadøren er den første af sin slags i Danmark - stillingen blev oprettet som en del af rektors handleplan efter Penkowa-sagen.

Tina Kaare bliver de studerendes ambassadør fra 1. januar 2013

Københavns Universitet ansætter nu en studenterambassadør. Det bliver den 37-årige jurist Tina Kaare, der starter i den nyetablerede stilling først i 2013.

Tina Kaare har i en årrække arbejdet i Udlændingestyrelsen, blandt andet som chef for asylområdet og Borgerserviceenheden. Hun har derudover undervist på Københavns Universitet gennem otte år og fungeret som frivillig mentor for de studerende.

Den nye stilling er en del af den handleplan, som rektor søsatte som opfølgning på sagen mod tidligere hjerneforsker Milena Penkowa. Her blev en studerende udsat for en falsk anklage om tyveri. Herefter blev det besluttet, at universitetet skal være bedre til at hjælpe de studerende, der bliver involveret i en sag på Københavns Universitet. Konkret betyder det, at de studerende får adgang til en uafhængig instans, der kan rådgive og varetage deres interesser.

- Med den første studenterambassadør i Danmark, vil Københavns Universitet kunne tilbyde de studerende en ekstra hjælp i deres møde med universitetet og de regler, som universitetet skal overholde. Det er en uvildig person, som de studerende kan tale med og finde løsninger med, hvis de i særlige tilfælde møder et system eller stort regelapparat, de ikke forstår eller hvis de kommer i et speget eller ubehagelig situation, fastslår rektor Ralf Hemmingsen.

Sejr for studerende

Studenterambassadøren skal agere mægler og vejlede de studerende, der kommer med en klage. Hun kan også på eget initiativ eller på baggrund af henvendelser fra studerende igangsætte en uvildig undersøgelse og derefter eventuelt udtrykke kritik og komme med anbefalinger. Men hun kan ikke afgøre en klage.

- Vi har set frem til at kunne skyde studenterambassadørens arbejde i gang. For vi er sikre på, at der er behov for det. Jeg tror mange har oplevet frustration over at skulle slås med bureaukratiet i en eller anden grad. Nu har vi en institution, der kan sikre vores rettigheder. Det er  vigtigt for os, at studenterambassadøren ikke bare bliver en bagstopper for de værste tilfælde. Ambassadøren skal være med til at skabe et mere studentervenligt KU over hele linjen, siger formand for Studenterrådet ved Københavns Universitet Gwen Gruner-Widding.

Tina Kaare tiltræder stillingen som studenterambassadør den 1. januar 2013 og kommer fysisk til at sidde i universitetets lokaler på Fiolstræde.

Vicedirektør for kommunikation og forskningsformidling Jasper Steen Winkel