Københavns Universitet og MSD etablerer forskningssamarbejde – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2012 > 2012.4 > Erhvervssamarbejde

18. april 2012

Københavns Universitet og MSD etablerer forskningssamarbejde

erhvervssamarbejde

Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research på Københavns Universitet og medicinalfirmaet MSD, der i USA og Canada er kendt under navnet Merck, har indgået en forskningsalliance inden for diabetesområdet.

– Det er en alliance med et enestående potentiale, fordi den kombinerer MSD’s styrke inden for små syntetiske lægemidler med Metabolismecentrets lange erfaring og dedikerede fokus inden for forskning i de tarmhormoner, der er af så stor betydning for diabetes, siger professor Thue W. Schwartz, der er Research Director på Metabolismecentret.

Aftalen betyder, at forskere fra MSD og Københavns Universitet i fællesskab skal belyse, hvordan man kan påvirke de hormoner, der sender meddelelser fra mavetarmkanalen til resten af kroppen og dermed regulerer blodsukkerniveauet. Det er netop forandringer i disse hormoner, som menes at spille en afgørende rolle for udviklingen af diabetes.

– Merck har et stærkt commitment for at udvikle løsninger, der adresserer de mange udfordringer, diabetes giver på verdensplan, siger David Kelley, der er global forskningsdirektør for diabetes og endokrinologi på Merck Research Laboratories.

– Vi forventer, at det tætte samarbejde med forskerne på Metabolismecentret, kan øge vores forståelse for sygdomsprocesserne, så vi derigennem kan udvikle nye behandlinger, siger han.

De finansielle aspekter af samarbejdet er ikke offentliggjort.