550 Pride-deltagere fra 'Diversity of Copenhagen' sætter ny rekord – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 550 Pride-deltagere fr...

29. august 2014

550 Pride-deltagere fra 'Diversity of Copenhagen' sætter ny rekord

PRIDE

550 af Københavns Universitets studerende, medarbejdere og deres gæster deltager i samlet flok ved Copenhagen Pride Parade 2014. Det er det største antal deltagere fra Københavns Universitet nogensinde og gruppen bliver den største til Priden i år.

Det er ikke så få af Københavns Universitets medarbejdere, studerende og deres gæster, der har meldt sig til den fælles paradevogn, universitetet stiller med den 30. august, når Copenhagen Pride Parade løber af stablen.

Hele 550 personer har meldt sig til festdagen, som hylder Københavns mangfoldighed. Og det er den største gruppe på dagen overhovedet.

Det Juridiske Fakultet har i flere år deltaget med en vogn i Copenhagen Pride Parade. I år er det hele Københavns Universitet, som repræsenteret med én fælles paradevogn. Billede: Thea Svendsen, 2012.

Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet, deltager også i universitetets paradevogn til Copenhagen Pride Parade og udtrykker glæde over Pride-rekorden.

- Jeg deltager selv for at hylde mangfoldigheden i København og er virkelig glad for, at der er så mange af mine kolleger og vores studerende, som går med i Priden, at vi rent faktisk kan stille med den største gruppe på hele dagen. Det fortæller mig, at Københavns Universitet i sandhed er et sted, hvor der er plads til alle, siger Lykke Friis.

Faglig opvarmning til paraden

For at varme op til Copenhagen Pride Parade har universitetet arrangeret flere events med et fagligt perspektiv, der relaterer sig til debatten om homoseksuelles rettigheder både i Danmark og i udlandet. For eksempel foredraget ”Queering Morten Korch”, hvor ph.d. Niels Henrik Hartvigson, med udgangspunkt i sit forskningsprojekt, har taget Morten Korchs homoerotiske undertoner i sine film under kærlig behandling.

Og paneldebatten ”Seksualitet og retten til ikke at blive diskrimineret”, hvor en række højaktuelle juridiske emner blev taget op. Det overordnede mål har været at sætte fokus på homoseksuelles rettigheder.

- Det er vigtigt, at en stor dansk institution som Københavns Universitet er med til at sætte fokus på rettigheder, der vedrører os alle i et åbent og tolerant samfund som Danmark, hvor LGBTQ-personer desværre stadig oplever uligheder i forhold til heteroseksuelle. Derfor vælger vi at deltage i Priden som ét samlet universitet og vise vores solidaritet med vores LGBTQ-medborgere, siger Lykke Friis.

University Diversity of Copenhagen

Det er første gang, at universitetet deltager med en samlet paradevogn for alle medarbejdere og studerende. Københavns Universitet skifter også for en dag det normalt så lavpraktiske internationale navn ’University of Copenhagen’ ud med ’University Diversity of Copenhagen’, som pryder alt fra t-shirts til bannere.

Men selvom det er første gang, at medarbejdere og studerende deltager i én fælles flok, er Københavns Universitet ikke novicer ved Copenhagen Pride Parade. Universitetet har deltaget siden 2009, hvor Priden var en del af World Outgames. Hvert år siden 2009 har Københavns Universitets ledelse mødtes med organisationen BLUS (Copenhagen LGBTQ-students) for at hejse regnbueflaget på Frue Plads, inden Priden gik løs i Københavns gader og stræder.

Denne tradition bliver selvsagt gentaget i år og denne gang med deltagelse af den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford.

Astrid Gufler
Specialkonsulent