Ny app hjælper de studerende gennem studiet – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Ny app hjælper de stud...

07. september 2015

Ny app hjælper de studerende gennem studiet

På farten

Nu kan studerende få Københavns Universitet i lommen. En ny app udviklet til universitetets godt 40.000 studerende skal sikre, at de har nem adgang til deres skema, beskeder fra undervisere og vigtige informationer om deres uddannelse.

Login-skærmen på Københavns Universitets nye app

Universitets-appen – myUCPH – blev lanceret den 25. august. Dagen efter var appen den mest downloadede gratis app i Apples App Store i kategorien uddannelse og den femte mest downloadede app i alle kategorier, overgået af bl.a. Mobile Pay og nogle af de populære spil. Efter blot to ugers levetid er appen nu downloadet mere end 12.000 gange.

- Appen er et af flere initiativer, der skal forbedre studiemiljøet på KU. Hvis de studerende downloader appen, får de nem adgang til den vigtigste information, uanset om det er i metroen på vej til undervisning eller om aftenen, når de er på café med vennerne, forklarer prorektor for uddannelse Lykke Friis.

Målgruppestyret indhold

Københavns Universitet har, i samarbejde med it-firmaet Schultz, udviklet appen fra grunden, så den svarer til de behov, de studerende på KU har. Og den kan tale sammen med universitetets it-systemer, bl.a. intranettet og e-læringsplatformen. Der er således tale om en specialudviklet og personaliseret app, som kun viser det indhold, der er relevant for den enkelte studerende.

- Universitetet tænker nu ’mobile first’ i vores kontakt med studerende, og vi vil gerne samle de mange informationsstrømme, som kan forvirre. Målsætningen er at være mere tilgængelige. Hvis en underviser skriver en besked, skal den studerende have oplysningen med det samme, siger vicedirektør Jasper Steen Winkel, der har ansvar for appen.

Appen kan pushe vigtige beskeder ud på mobiltelefonen

Med tiden skal appen udvikles, så den også kan være til gavn for universitetets godt 10.000 medarbejdere og de mange gæster, som dagligt er på besøg. Appen indeholder allerede en telefonbog over alle ansatte og adgang til at søge litteratur på universitetsbibliotekerne – funktioner som de studerende også kan bruge.

Personer, der har deres gang på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på det tidligere kommunehospital, får tilmed adgang til et særligt campus-map, som indeholder en find vej-funktion, lokaleoversigt mm.

Appen, som har fået navnet myUCPH efter universitetets engelske forkortelse, er en del af en større investering i studiemiljøet.

Appen kan downloades i App Store (iPhone/iPad) og Google Play (Android).

Jasper Steen Winkel

Vicedirektør for kommunikation