Dansk diabetes-ekspertise skal udbredes i Mexico – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Dansk diabetes-ekspert...

15. april 2016

Dansk diabetes-ekspertise skal udbredes i Mexico

Aftale

Københavns Universitet har indgået en aftale med de mexicanske sundhedsmyndigheder om, at hjælpe med at uddanne mexicansk sundhedspersonale i at diagnosticere og behandle diabetes. 1500 mexicanske sundhedspersoner skal gennemgå et undervisningsforløb og give den nye viden til op mod 150.000 mexicanske sundhedsprofessionelle.

KU's aftale med de mexicanske sundhedsmyndigheder blev underskrevet under statsbesøget af Mexicos præsident Enrique Peña Nieto den 14. april 2016. Her skriver prorektor ved Københavns Universitet Thomas Bjørnholm under ved siden af den mexicanske udenrigsminister Claudia Ruiz Massieu, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen taler med præsidenten i baggrunden. Foto: DR TV Avisen.

Danske eksperter skal nu hjælpe med at uddanne mexicanske praktiserende læger, sygeplejersker og diætiser, så de bliver bedre til at diagnosticere og behandle diabetes. Det skal ske via online-uddannelsesforløb samt seminarer og forskningssamarbejde mellem de danske eksperter og personale fra det mexicanske sundhedsvæsen

Aftalen mellem de mexicanske sundhedsmyndigheder, Københavns Universitet og Odense Universitetshospital blev underskrevet torsdag under overværelse af Mexicos præsident H.E. Enrique Peña Nieto og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Denne samarbejdsaftale er et klart udtryk for, at dansk sundhedsforskning er i verdensklasse, også på diabetetsområdet - og der er bud efter vores ekspertise kloden rundt. Det er meget meningsfyldt, hvis vores forskere via vidensudveksling og udviklingen af online kurser kan træne og uddanne sundhedsmedarbejdere i Mexico,” siger prorektor Thomas Bjørnholm, der glæder sig over aftalen.

I alt 1500 mexicanske sundhedspersoner skal gennemgå et undervisningsforløb i løbet af de tre år projektet løber. De skal uddannes til at videreformidle den nye viden til op mod 150.000 mexicanske sundhedsprofessionelle.

En platform for eksport

- Det er fantastisk at få mulighed for at stå i spidsen for at udvikle en teknologisk løsning, der skal hjælpe et kæmpe land som Mexico med deres diabetes udfordring. Det fremtidige samarbejde er nyskabende og kan give Danmark en unik platform for eksport af sundhedsløsninger, siger professor i rehabilitering Henning Langberg på Københavns Universitet, der er en af nøglepersonerne i samarbejdet.

Mexico har ikke lignende aftaler med andre lande.

Chefkonsulent Charlotte Autzen
KU kommunikation