Kronprinsessen uddeler legater til australske udvekslingsstuderende – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Kronprinsessen uddeler...

02. maj 2016

Kronprinsessen uddeler legater til australske udvekslingsstuderende

KONGELIG BELØNNING

Kronprinsesse Mary uddelte fredag to legatportioner af The Crown Princess Mary Scholarship til to australske studerende, der er på udvekslingsophold på Københavns Universitet.

- At studere i udlandet er ofte ganske anderledes end derhjemme. Når man forlader det velkendte og kaster sig ud i noget nyt, er det både en stor udfordring og en stor oplevelse. Lige nu oplever I på nærmeste hold de kulturelle forskelle og ligheder mellem Australien og Danmark og får dermed et globalt perspektiv på tingene, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to studerende, der fredag eftermiddag modtog The Crown Princess Mary Scholarship på Københavns Universitet.

Tempe McMinn, Winifred Knight, Kronprinsesse Mary, prorektor Lykke Friis og den australske ambassadør Damien Miller. Tryk på billedet for at hente det i høj opløsning.

Legatmodtagerne i år er Tempe Antonia McMinn fra University of New South Wales og Winifred Knight fra Australian National University.

Tempe McMinn er i gang med en kandidatuddannelse i jura og har en baggrund som bachelor i historie og filosofi. Med et højt akademisk niveau og store faglige ambitioner har Tempe ydet en betydelig indsats på studiet. Samtidig er hun stærkt engageret i frivilligt, humanitært arbejde både på sit universitet i Australien og i en velgørenhedsorganisation i Zimbabwe. Tempes faglige interesserer ligger især inden for menneskerettigheder og social retfærdighed.

Winifred Knight læser en bachelor i Medical Science og antropologi/sociologi/psykologi. Hun er en fremragende studerende med en god analytisk tankegang og et betydeligt akademisk niveau. Winifred er særligt optaget af sundhedsproblematikken på et internationalt plan, herunder samspillet mellem sundhedssystemer og samfund. Udover studierne har Winifred arbejdet som tandsygeplejerske og desuden lavet frivilligt arbejde på en skole i Katmandu.

- I er begge to studerende ud over det sædvanlige med jeres høje akademiske niveau og sociale engagement. Ved at komme den lange vej hertil har I også udvist stor nysgerrighed. Jeg håber, at jeres ophold i Danmark og studierne ved Københavns Universitet har givet jer værdifulde erfaringer og venskaber, der vil vare resten af livet, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale ved legatuddelingen.

Hvert år modtager Københavns Universitet næsten 2000 udvekslingsstuderende. De kommer især fra USA, Australien, Tyskland og Sydeuropa.