INFUSER vinder Københavns Erhvervspris 2016 – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > INFUSER vinder Københa...

13. juni 2016

INFUSER vinder Københavns Erhvervspris 2016

innovation

Cleantech-virksomheden INFUSER har vundet Københavns Erhvervspris for innovation. INFUSER producerer banebrydende luftrensningsanlæg baseret på forskning fra Kemisk Institut på Københavns Universitet.

CEO for INFUSER Lars Nannerup modtager Københavns Erhvervspris 2016.

INFUSER blev hovedstadens bedste indenfor innovation, da Københavns Erhvervspris for første gang blev uddelt ved Erhvervstopmødet på Københavns Rådhus. Cleantech-virksomheden fremstiller innovative luftrensningssystemer baseret på en teknologi fra Københavns Universitet.

På få år har INFUSER tiltrukket over 70 millioner i internationale investeringer, og åbnet kontorer i flere lande. I marts blev virksomhedens produkter præsenteret på den danske ambassade i Beijing.

Det er atmosfærekemiker og professor ved Kemisk Institut Matthew Johnson, som har opfundet den såkaldte GPAO-metode, der efterligner atmosfærens naturlige selvrensende egenskaber. Teknologien ejes af Københavns Universitet, og INFUSER har licens på at bruge den.

Tæt samarbejde med universitetet

INFUSER’s samarbejde med Københavns Universitet strækker sig dog udover en licens. Virksomheden arbejder meget tæt sammen med forskningsmiljøerne på Kemisk Institut, og har derfor prioriteret at placere sig tæt op af instituttet i Copenhagen Science City. Samarbejdet resulterede tidligere i år i åbningen af Europas mest avancerede udviklingslaboratorium for analyse af luftkvalitet, Infuser Cleanlab.

CEO for INFUSER, Lars Nannerup, har ved flere lejligheder understreget, at grundlaget for virksomhedens succes i høj grad kan tilskrives grundforskning fra Københavns Universitet:

- Dette er en pris til dygtige grundforskere på universiteterne. Dette er en pris til det danske system til støtte af innovation, siger Lars Nannerup.

Kommunikationsmedarbejder Rasmus Damkjær Christensen
Forskning & Innovation