EU giver millionbevillinger til seks KU-forskere – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > ERC grants 2016

14. december 2016

EU giver millionbevillinger til seks KU-forskere

Forskningsfinansiering

Seks forskere fra Københavns Universitet var at finde på listen, da det Europæiske Forskningsråd (ERC) tirsdag offentliggjorde modtagerne af årets såkaldte Consolidator Grants. Dermed sætter universitetet sig på seks ud af syv danske bevillinger i år.

Consolidator grants er ERC’s virkemiddel til at understøtte ambitiøse forskere, der har udvist særligt potentiale i den første del af deres karriere. En bevilling på op til to millioner euro skal hjælpe med at stadfæste deres position, og give dem mulighed for at udvikle sig yderligere.

”Det er en stor anerkendelse af alle de seks forskere og deres potentiale, og det glæder vi os naturligvis over,” siger Thomas Bjørnholm, prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet.

Prorektor ønsker at bygge videre på EU-succes
Thomas Bjørnholm har flere gange i de senere år haft anledning til at glæde sig over Københavns Universitets resultater inden for det europæiske rammeprogram for forskning, Horizon 2020. De resultater håber han, at der kan bygges videre på fremadrettet:

”Vores forskere har igennem de seneste år haft god succes i ansøgninger til Horizon 2020 og især inden for de programmer, som sigter på at understøtte og udvikle europæisk forskning af højeste kvalitet. Det harmonerer godt med vores fokus på excellence, og vi håber på i de kommende år at kunne udvide succesen til de programmer, der retter sig mod konkrete samfundsmæssige udfordringer,” siger Thomas Bjørnholm.