Eliteforsk-prisen 2017: Tre på stribe – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Eliteforsk-prisen 2017...

23. februar 2017

Eliteforsk-prisen 2017: Tre på stribe

Eliteforsk-priser

Professor Mikael Rask Madsen, Det Juridiske Fakultet, professor Klaus Høyer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og professor Søren Galatius, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet modtager i dag tre ud af fem Eliteforsk-priser.

De tre prismodtagere arbejder med vidt forskellige forskningsfelter; Mikael Rask Madsen, er professor i international ret og domstole, professor Klaus Høyer forsker i medicinske videnskabs- og teknologistudier og Søren Galatius, professor i matematik, topologi og geometri.  De modtager i dag hver 1,2 millioner kroner som en påskønnelse af deres store indsats i forskningens tjeneste. Heraf er 200.000 kroner en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til deres forskningsaktiviteter.

Banebrydende forskning i international ret - professor Mikael Rask Madsen

Professor Klaus Høyer forsker i sundhed fra en humanistisk-samfundsvidenskabelig vinkel

Matematiker i særklasse - professor Søren Galatius

Priserne bliver uddelt af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ved et arrangement på Glyptoteket i København.

- Der er al mulig grund til at hylde de klogeste i dette land. Med Eliteforsk-priserne fejrer vi netop dem, som med talent og flid har frembragt banebrydende viden. De gør vores samfund rigere, og derfor skal vi fejre dem, siger uddannelses-
og forskningsminister Søren Pind.

Det er i år 11. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser uddeles.  Se mere information om Eliteforsk-priserne på ministeriets hjemmeside.