Verdenskendt klimaekspert bliver ny professor – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Verdenskendt klimaeksp...

02. februar 2017

Verdenskendt klimaekspert bliver ny professor

Klima

Jens Hesselbjerg Christensen tiltræder som ny professor på Niels Bohr Institutet, NBI, på Københavns Universitet den 1. marts. Som internationalt anerkendt ekspert og en af hovedforfatterne til FNs klimarapport vil Jens Hesselbjerg Christensen i et stærkt tværgående samarbejde med DMI være med til at styrke forskningen inden for klima i Danmark. Tiltrædelsen vil samtidig styrke uddannelserne på Niels Bohr Institutet inden for særligt meteorologi-, klima- og isfysik.

Jens Hesselbjerg Christensen

Jens Hesselbjerg Christensen. Hent gratis pressebillede.

Jens Hesselbjerg Christensen kommer fra en stilling som forskningsleder på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Institutleder på Niels Bohr Institutet, Niels Obers, glæder sig over tiltrædelsen og ser frem til det øgede samarbejde mellem DMI og Niels Bohr Institutet:

-  I samarbejde med DMI vil vi kunne tiltrække endnu flere nationale og internationale bevillinger til udvikling af bedre klimamodeller, analyser og prognoser, siger Niels Obers.

Jens Hesselbjerg Christensen er blandt verdens førende forskere inden for brug af klimamodeller til forudsigelser af fremtidens klima og samtidig ekspert i arktiske klimaændringer og temperatur- og nedbørsekstremer. Med ansættelsen vil han også bidrage med mere viden om, hvor følsomt klimaet er over for ændringer i havisen og Grønlands indlandsis.

Ansættelsen vil også styrke kursustilbuddet på Niels Bohr Institutets uddannelser i meteorologi-, klima- og isfysik og oceanografi, som i forvejen er båret af forskning på højt internationalt plan.

Jens Hesselbjerg Christensen har en ph.d.-grad i astrofysik fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og har været forskningsleder på DMI gennem en årrække. Han er 58 år, gift og har to voksne døtre.

Professor Jens Hesselbjerg Christensen

Institutleder Niels Obers