Mette Wier bliver prodekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet – Københavns Universitet

Nyheder > Mette Wier bliver prod...

30. juni 2014

Mette Wier bliver prodekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

ANSÆTTELSE

Mette Wier, professor ved Roskilde Universitet og tidligere direktør i AKF (Anvendt Kommunal Forskning), bliver prodekan for forskning og omverdensrelationer ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Hun tiltræder den nyoprettede stilling 1. september.

- Vi ønsker at opbygge stærke relationer til omverdenen såvel nationalt som internationalt. Forskning og innovation skal styrkes og vi sætter fokus på tværfaglighed og kommunikation. Derfor opretter vi en ny stilling som prodekan. Mette Wier vil være en kapacitet i den nye stilling, da hun har den profil og gennemslagskraft, der skal til, siger dekan Troels Østergaard Sørensen.

Dekan Troels Østergaard Sørensen følger anbefalingerne fra et enigt indstillingsudvalg, når han den 1. september byder Mette Wier velkommen til stillingen som prodekan for forskning og omverdensrelationer. Prodekanen bliver også leder af fakultetets ph.d-skole.

Bred erfaring fra forskningsinstitutionerMette Wier

Mette Wier er 53 år og kommer fra en stilling som professor i offentlig økonomi og velfærdsledelse på Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet. Samme sted er hun også leder af ph.d.-skolen.

Hun er uddannet økonom og har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet. Gennem karrieren har hun opbygget stor faglig indsigt og erfaring med ledelse fra ansættelser i en række forskellige forskningsinstitutioner. Mette Wier har været forsker hos Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), seniorforsker i AKF (Anvendt Kommunal Forskning), forskningschef og professor ved Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet, og i otte år bestred hun posten som administrerende direktør i AKF.

- Mette Wier har en meget bred faglig indsigt og hun er vant til at arbejde sammen med forskellige faggrupper. Bredden i hendes baggrund vil være central i fakultetets bestræbelser på at styrke tværfagligheden, siger dekan Troels Østergaard Sørensen.

Engagement i samfundet styrker relationer til omverdenen

Mette Wier har været medlem af en lang række råd, udvalg og kommissioner. For eksempel har hun været formand for Forebyggelseskommissionen og medlem af Det Strategiske Forskningsråds Programkomité for yngre forskere. Som administrerende direktør i AKF stod hun i spidsen for udviklingen af AKF’s netværk og placering som vidensleverandør til det offentlige.

- Vores nytilkomne prodekan er god til at skabe relationer mellem forskningsinstitutioner og relevante aktører i omverdenen, og den kompetence vil vi gerne trække på. Hendes betydelige ledelseserfaring vil uden tvivl også bidrage til at styrke vores interne og eksterne kommunikation, så den støtter bedst muligt op om vores aktiviteter. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Mette Wier, siger dekan Troels Østergaard Sørensen.

Efter ansættelsen af Mette Wier består fakultetets øverste ledelse af dekan Troels Østergaard Sørensen, prodekan for uddannelse Birgitte Sloth, prodekan for forskning og omverdensrelationer Mette Wier samt fakultetsdirektør Tina Franck.

Dekan Troels Østergaard Sørensen