Særpris til bogprojekt om relationer – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2009 > Særpris til bogprojekt...

11. november 2009

Særpris til bogprojekt om relationer

Sarah Daniel Post.doc Sarah Daniel fra Institut for Psykologi på Københavns Universitet modtager en særpris for bogprojektet 'Relation og fortælling'. Bogen hædres for sin evne til at gøre psykologisk teori tilgængelig for et bredere publikum. Prisen uddeles i forbindelse med Lærebogsprisen 2009.

Tilknytningsteori

Det prisvindende bogprojekt 'Relation og fortælling' tager afsæt i den såkaldte tilknytningsteori. Tilknytningsteorien er primært kendt blandt psykologer, men gennem sin bog viser Sarah Daniel, hvordan også sygeplejersker og andre behandlere kan have glæde af tilknytningsteorien:

- Klientens måde at indgå i relationer på, og deres indstilling til at modtage hjælp er betinget af deres tilknytningsmønstre. Disse mønstre viser sig blandt andet i klientens sprog og fortællinger. Sproget giver altså adgang til klienters tilknytningsmønstre, og ved at blive opmærksom på det, kan terapeuten bedre tilpasse behandlingen til den enkelte klient, forklarer post.doc. Sarah Daniel.

Fra teori til praksis

Og det er bl.a. denne evne til at udbrede brugen af en kompliceret teori, som juryen har lagt vægt på ved Sarah Daniels bogprojekt. I juryens bedømmelse af bogprojektet står bl.a.:

- På en gang en klassisk og sikker state-of-the-art introduktion til et komplekst område i rivende udvikling - og så på samme tid alligevel helt sin egen i sin insisteren på det praksisrelevante og sin sikre fornemmelse af hvad, der er brugbart for kommende og nuværende psykologer, psykoterapeuter, sygeplejersker og afspændingsterapeuter.

Om lærebogsprisen

Særprisen uddeles af forlaget Samfundslitteratur. Den adskiller sig fra andre litterære priser ved at blive tildelt en bog, der endnu ikke er skrevet. Med særprisen følger 30.000 kroner samt udgivelse af bogen på forlaget Samfundslitteratur. Særprisen uddeles i forbindelse med Lærebogsprisen 2009, der i år går til professor Kirsten Drotner fra Syddansk Universitet.

Overrækkelsen af priserne finder sted på  BogForum lørdag d. 14. november 2009 på Samfundslitteraturs stand.