Innovative studerende vinder konkurrence – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2009 > Innovative studerende ...

21. november 2009

Innovative studerende vinder konkurrence

Make saving money fun! Sådan lød udfordringen fra Stanford University, da den internationale Global Innovation Tournament blev sparket i gang. Den 20. november blev det danske vinderteam med studerende fra KU, CBS og ITU kåret. Vinderne har skabt deres video 'Memorybanking' ud fra et koncept om at relatere til penge via følelser.

Vindertur til Stanford

Over alt i verden har studerende taget imod udfordringen og deltaget i innovationskonkurrencen ved at oploade en kort film på YouTube. Filmen skulle illustrere en idé, der løser årets udfordring om at spare penge på en sjov måde. Billede fra præmieoverrækkelsen

I Danmark har hele 45 hold deltaget i konkurrencen, og fredag den 20. november blev vinderne af den danske konkurrence kåret af undervisningsminister Bertel Haarder. 1. pladsen - og præmien på en rejse til Stanford University - gik til et hold studerende fra Campus Copenhagen. Campus Copenhagen er et samarbejde mellem Væksthuset Katalyst på Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet (KU) og IDEA House på CBS. Sammen med en studerende fra ITU, Martin Lyng-Petersen, har de tre studerende Anna Holst (CBS), Bjarke Christiansen (KU) og Christian Claudi (KU) lavet videoen med titlen 'Memorybanking' (se den på YouTube).

Christian Claudi, der er studerende på Musikvidenskab og Filosofi på Det Humanistiske Fakultet, siger om sejren:

- Jeg tror, det var afgørende, at vi har vendt det hele på hovedet. Netbank er p.t. meget tørt og kedeligt – selv når bankerne forsøger at appellere til de unge. Vi vil skabe et koncept, hvor man relaterer til penge via følelser og får en dagbogsagtig oversigt over sit forbrug. Chefen for Moment, der var en af konkurrencedommerne, sagde, at vores design mindede ham om den måde, Apple står på over for andre computervirksomheder. Det handler om det simple design over for det komplekse.

Intensivt idéudviklingsforløb

De fire studerende på vinderteamet har i efteråret deltaget i et intensivt idéudviklingsforløb, arrangeret af væksthusene på KU og CBS – et forløb, der har haft deltagelse af studerende fra hele hovedstadsregionen.

- Det er den ultimative kulmination på det intense idéudviklings- og praktikforløb, vi har haft det sidste halve år i Katalyst – et perfekt klimaks på vores første forløb som innovatører. Det er første gang, vi selv har været i centrum som konceptudviklere, og det er lykkeligt at opleve ens kompetencer og humanistiske baggrund komme i spil på denne her måde. Konkurrencen viser, at vi kan skabe resultater i en verden af økonomisk virkelighed – der ellers umiddelbart ligger et stykke fra vores hverdag, siger Christian Claudi.

Dommerpanel

Konkurrencens dommerpanelet har bestået af direktør Morten Højbjerg fra Moment, virksomhedsrådgiver Soulaima Gourani og designer Christina Hembo. I begyndelsen af november blev 45 danske konkurrencehold reduceret til 10 hold, og feltet blev så skåret ned til tre finalister. Alle tre finalevideoer går videre i den internationale konkurrence, hvor vinderen kåres den 3. december 2009.