6. november 2009

Klimafyrtårn får DI's pris for innovativt samarbejde

Parterne bag Green Lighthouse, Videnskabsministeriet, Københavns Universitet, Københavns Kommune, VELUX Gruppen og VELFAC, har netop modtaget DI's Byggematerialers pris 2009 for innovativt samarbejde.

Green LighthouseGreen Lighthouse, Danmarks første offentlige CO2-neutrale bygning, er et fyrtårn for både fremtidigt klimavenligt byggeri og for et dynamisk offentligt-privat samarbejde. Huset er opført på under ét år og står klar før COP15. Det rummer et helt nyt energikoncept og gør stor brug af dagslys, og forholder sig dermed både til omgivelserne og giver et godt miljø for brugerne.

I Green Lighthouse kan de studerende på Det Naturvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet få gode råd og vejledning om studie- og karrierespørgsmål. Huset er også mødested for forskere og andre med tilknytning til fakultetet.

Mogens Nielsen formand for DI Byggematerialer udtaler om grunden til at Green Lighthouse modtager prisen:

- Vi har valgt Green Lighthouse, fordi det er et resultat af et fantastisk samarbejde på tværs af branchen. Parterne har formået at tænke CO2-neutralitet ind i byggeriet med sundhed og komfort for brugeren i centrum. Gennem energidesign og innovativ arkitektur har det været muligt at skabe en bygning, der bruger en fjerdel af den energi, der normalt er standard i dagens byggeri. Og så er det jo helt usædvanligt, at de har formået at bygge det på et år.

Det kan lade sig gøre!

Med Green Lighthouse viser de fire strategiske partnere at "det kan lade sig gøre" at bygge klimavenligt og hurtigt ved fælles hjælp. Målet var at blive færdig før COP15, så huset kunne fungere som vindue for dansk teknologi og knowhow. Dette er lykkedes. Dét der skal til, er en stor portion vilje blandet med snusfornuft.

Prorektor for Københavns Universitet og formand for styregruppen Lykke Friis modtog prisen på vegne af styregruppen:

- Vi er meget glade for prisen, der vil få huset til at lyse yderligere op. Med Green Lighthouse har vi bevist, at der ikke skal raketvidenskab, men primært snusfornuft, et fælles mål og samarbejde til for at bygge CO2-neutralt.

Green Lighthouse ligger på Tagensvej 16 i København og blev indviet den 20. oktober 2009.

Om DI Byggematerialers pris for innovativt samarbejde

Prisen gives som en anerkendelse til en virksomhed eller person, der ved en særlig indsats har fremmet og gavnet samarbejdet i byggebranchen, det være sig en arkitekt, en forsker, en person, en virksomhed, organisation e. lign.