08. december 2009

Ny overvismand er økonom på KU

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen har den 3. december udnævnt professor HansHans Jørgen Whitta-Jacobsen Jørgen Whitta-Jacobsen til overvismand for De Økonomiske Råd. Samtidig er professor Claus Thustrup Kreiner udnævnt som nyt medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd. Begge professorer er ansat ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet.

Claus Thustrup Kreiner indtræder i De Økonomiske Råd fra 1. januar. Samme dato overtager Hans Jørgen Whitta-Jacobsen formandsposten.

Om de nye vismænd

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er 54 år og har siden 2002 været professor ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet. Siden 1. januar 2009 har han været medlem af De Økonomiske Råds formandskab. I perioden 1998-2009 var Hans Jørgen Whitta-Jacobsen også prodekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på KU.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen afløser professor ved Økonomisk Institut Peter Birch Sørensen som formand for De Økonomiske Råd. Peter Birch Sørensen har været formand siden 2004.

Claus Thustrup KreinerClaus Thustrup Kreiner er 40 år. Han har været professor ved Økonomisk Institut siden 2005, hvor han også har været leder af forskningscentret Economic Policy Research Unit (EPRU).