Biolog modtager EliteForsk pris – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2010 > 2010.1 > Biolog modtager EliteF...

27. januar 2010

Biolog modtager EliteForsk pris

Professor Carsten Rahbek fra Biologisk Institut på Københavns Universitet modtager videnskabsministerens EliteForsk pris på 1.2 mio. kr. Makrobiologien og udforskningen af den biologiske mangfoldighed er omdrejningspunktet for Carsten Rahbeks forskning, der bl.a. også har fokus på at undersøge hvordan klimaet påvirker livet på jorden. Carsten Rahbek er centerleder for Danmarks Grundforskningscenter for Makroøkologi, Evolution og Klima.

- Det er en fornem anerkendelse af den naturvidenskabelige forskning på Københavns Universitet og kan være med til at styrke den fortsatte satsning inden for klimaområdet, siger rektor Ralf Hemmingsen.

I forbindelse med dagens EliteForsk uddelinger, der omfatter 5 EliteForsk, 24 Ung EliteForsk og 16 EliteForsk rejsestipendier, modtager Københavns Universitet ialt 18 priser.

- Det er også glædeligt at se så mange af vores helt unge talenter blandt årets prismodtagere. 12 ud af 24 priser fra De Frie Forskningsråd, det er flot, tilføjer Ralf Hemmingsen.

Ung Elitefokskpriser

I alt 12 unge forskere modtager priser fra fire af de fem Frie Forskningsråd.

Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation

Tanya Karoli Christensen, dansk sprog og sprogbrug
Martha Sif Karrebæk, sociolingvistik
Niklas Olsen, historie
• Lotte Thomsen, social- og udviklingspsykologi

Forskningsrådet for Natur og Univers

Anders Østergaard Madsen, kemi
Riikka Rinnan, terrestisk økologi

Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom

Constance Marie Césarine Alabert, DNA-kopiering, kromatin og genomisk stabilitet
Simon Bekker-Jensen, cellebiologi, DNA-skader og kromosomstabilitet
Karsten Juhl Jørgensen, forskningsmetodologi, lodtrækningsforsøg, observationelle studier og screening

Forskningsrådet for Teknologi og Produktion

Gitte Erbs, molekylær plantepatologi
Rasmus John Normand Frandsen, molekylærbiologi
• Wilhelm Paulander, molekylærbiologi og antibiotisk resistens

EliteForsk rejsestipendier

Fem ph.d. studerende fra Københavns Universitet modtager videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendier.

Andreas Bandak, antropologi
Yosef Bhatti, statskundskab
Berthe Katrine Fiil, molekylærbiologi
• Benedicte Jacobsen, biomedicin (cancer)