13. oktober 2010

Lys i mørket - kulturnat på KU

KULTURNAT

Københavns Universitet inviterer inden for til anderledes universitetsoplevelser, når den københavnske kulturnat løber af stablen fredag den 15. oktober.

Kulturnatsbanner

Københavns Universitet bliver ikke til at kende på fredag. KUA, bygningerne som huser Det Humanistiske Fakultet på Amager, går i sort, og Vandrehallen på LIFE, Det Biovidenskabelige Fakultet, bliver omdannet til en dagligvarebutik. Gå på opdagelse i stjernestøv og soft-ice, myrer og Mesoamerika og meget, meget mere! KU’s kulturnattilbud spænder vidt - det sværeste bliver at vælge blandt de mange aktiviteter. Her nævner vi blot et par af aftenens arrangementer:

Natur og kultur går hånd i hånd hos CERN i Geneve, det europæiske center for forskning i partikelfysik. Lektor Jørgen Beck Hansen kender CERN og den berømte LHC-partikelaccelerator indefra og vil ved et foredrag på Niels Bohr Institutet løfte sløret for, hvilke opdagelser Big Bang-maskinen vil bidrage til i fremtiden.

Topscorer serverer brændende kærlighed

Er du mere til natur i konkret forstand, bør du lægge vejen forbi Botanisk Have. Kulturnatten i haven er efterhånden legendarisk. Sidste år væltede Botanisk Have Christiansborg og Københavns Rådhus af pinden som de mest besøgte steder på Kulturnatten. I år er det ikke kun hundredvis af levende lys og fakler, der brænder. Der er også brændende kærlighed på menuen, når sang og forskning smedes sammen i det levende museum.

Kulturnat på Det Humanistiske Fakultet 2009Lys får du til gengæld ikke meget af på Det Humanistiske Fakultet, som genopliver den sorte skole. Skulle du få lyst til at flygte fra lektor Blomme og den latinske lærdom, går turen under jorden. På Kulturnatten danner KUA’s kælder rammen om en helt særlig forestilling, hvor stemmer fra fortiden mikses i lyd, teater og performance.

Din børnelærdom bliver vendt på hovedet, når Det Farmaceutiske Fakultet viser dig, at Rød Fluesvamp faktisk kan være gavnlig. Forskere har nemlig tæmmet giftstoffet og banet vejen for, at stoffet kan bruges til behandlingen af hjernens sygdomme. Bliv klogere, når lektor Ulf Madsen graver i giftstoffet.

Det Juridiske Fakultet kæmper jurastuderende med argumenter og lovgivninger i det helt særlige live-rollespil Copenhagen Competition. Følg de studerendes forhandlinger om adgang til medicin fra storskærmen på Frue Plads.

Den gode smag på LIFE

Det sunde legeme er et af kulturnattens temaer på Det Biovidenskabelige Fakultet, LIFE. Her bliver gæsterne budt på fedtprocentmåling og diætistvejledning – men også på dybhavsgris og nordiske urter. LIFE har masser af hands-on-aktiviteter på Kulturnatten, så hverken børn eller barnlige sjæle går forgæves.