28. februar 2010

Oplev livet på campus - kom til Åbent Hus

Hvordan ser drømmestudiet ud? Hvor meget kan man i et laboratorium? Og hvad foregår under - og efter - forelæsningerne? At finde frem til den helt rette uddannelse er lidt af en opgave. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, inviterer Københavns Universitet fra den 1. til 12. marts kommende studerende og alle andre interesserede til Åbent Hus.

Godt, hårdt og sjovt

Under overskriften "De bedste, hårdeste, sjoveste år i dit liv" kan man til Åbent Hus-Studerende fra Naturressourcer fra Åbent Hus09arrangementerne besøge universitetet og få et indblik i de mange spændende fag. Hele 78 forskellige uddannelser fra alle universitetets otte fakulteter åbner dørene og serverer miniforelæsninger, laboratorieforsøg, rundvisninger og andre underholdende faglige events.

- Et universitetsstudium skal være både godt, hårdt og sjovt. Til Åbent Hus giver vi de besøgende mulighed for at opleve den særlige stemning på universitetets campusområder og høre nuværende studerende og undervisere fortælle om de konkrete fag og livet på Københavns Universitet. Man kan bl.a. få et indblik i, hvad uddannelserne indeholder – og hvilke muligheder de giver, når man er færdiguddannet, siger rektor Ralf Hemmingsen fra Københavns Universitet.

60.000 besøgende

Københavns Universitet har siden årsskiftet kørt en Åbent Hus-kampagne for at rette fokus mod de spændende uddannelsesmuligheder på universitetet. Og allerede nu har 60.000 unikke besøgende lagt vejen forbi www.aabenthus.ku.dk, hvor man kan få et overblik over alle de arrangementer, uddannelserne har i løbet af Åbent Hus-perioden.

Studerende fra Veterinærmedicin viser rundt til Åbent Hus09På Farmaceut-uddannelsen kan man fx høre studerende fortælle om deres specialeprojekter med udgangspunkt i alt fra celleselvmord til kræftbehandling og kloning af hjernens signalstoffer. På Fødevarevidenskab kan man prøvesmage omdrejningspunktet for undervisningen, når de studerende viser rundt og fortæller om deres uddannelse. Og på Film- og Medievidenskab kan man komme på besøg i undervisningen og deltage i en mini-forelæsning.

Åbent Hus på Facebook

På Åbent Hus-sitet www.aabenthus.ku.dk kan de besøgende bl.a. bruge en nyudviklet Facebook-applikation, som giver et overblik over de mange forskellige Åbent Hus- arrangementer. Herudover kan man tilmelde sig en sms-reminderservice, så det er lidt lettere at huske tid og sted for de forskellige arrangementer.