Oxford-professor i spidsen for molekylær aldringsforskning – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2010 > 2010.2 > Oxford-professor i spi...

06. februar 2010

Oxford-professor i spidsen for molekylær aldringsforskning

Københavns Univesitet har pr. 1. januar 2010 ansat den internationalt anerkendte aldringsforsker professor Ian Hickson.

Ian HicksonIan Hickson kommer fra en stilling som centerleder ved Cancer Research UK Oxford Cancer Centre, University of Oxford. Han ansættes som professor i molekylær aldring ved det nye forskningscenter Center for Sund Aldring på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

- Den biomedicinske del af aldringsforskningen foregår i dag væsentligst på molekylært niveau, hvor det vil være afgørende at identifcere og karakterisere de gener/proteiner, som påvirker aldringsprocessen, siger centerleder, professor Lene Juel Rasmussen.

Professor Hickson har en lang forskningskarriere inden for området. Han står bl.a. bag undersøgelser af hvordan det genetiske materiale ændres i forbindelse med kræft- og aldringsprocesser. Hickson har en omfattende publikationsliste og en væsentlig del af disse publikationer har været banebrydende indenfor molekylær aldringsforskning.

- Med ansættelsen af Professor Ian Hickson får vi en international topforsker til Københavns Universitet. Professor Hickson vil på afgørende vis bidrage til opbygningen af Center for Sund Aldring som et internationalt anerkendt forskningscenter, oplyser Dekan ved Det Sundheds-videnskabelige Fakultet Ulla Wewer.

Tiltrædelsesforelæsning

Ian Hickson afholder tiltrædelsesforelæsning den 8. februar med titlen Genomic Instability and its Role in Cancer and Aging. Forelæsningen finder sted ved et arrangement på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet kl. 14.00-15.30.

Udstilling om aldring

I forbindelse med arrangementet indvies endvidere udstillingen Healthy Aging: A lifespan Approach. Udstillingen er etableret i et samarbejde mellem Medicinsk Museion og Center for Sund Aldring.