31. marts 2010

Rekordmange kvote 2-ansøgninger

Studerende på Frue PladsKøbenhavns Universitet kan konstatere en stigning i antallet af kvote 2-ansøgere på 30 pct. i forhold til sidste år. I år har universitetet modtaget 10.290 ansøgninger i kvote 2, mens tallet var 7885 i 2009. Antallet af studerende der har Københavns Universitet som 1. prioritet i deres ansøgning er steget med 21 pct. Aldrig tidligere har så mange ansøgere søgt optagelse via kvote 2 på KU. Hidtil største antal oplevede universitetet i 2007 med 9069 kvote 2-ansøgninger.

Konkurrence om pladserne

Det er glædeligt, at så mange ønsker at studere på Københavns Universitet. Særligt er det opmuntrende, at antallet af 1. prioritetsansøgninger til Det Naturvidenskabelige Fakultet er steget med 64 pct. i forhold til sidste år. Men antallet af ansøgninger kan samtidig vække lidt bekymring.

- Til mange uddannelser har vi langt flere ansøgere end studiepladser, så flere ansøgere vil derfor betyde hårdere kamp om pladserne på de mest populære uddannelser, siger studiechef Claus Nielsen.

- At unge i så stort tal vælger at søge i kvote 2 kan skyldes de seneste to års meget forskellige optagelsesresultater. Den stærkt vekslende søgning i 2008 og 2009 gør chancen for optagelse meget uigennemskuelig og mange unge søger således kvote 2 'for en sikkerheds skyld'. De vanskelige forhold på arbejdsmarkedet kan også spille en rolle for søgningen til universitetets uddannelser, vurderer Claus Nielsen.

Om kvote 2

Kvote 2 er for ansøgere, som ikke har karakterer, der er høje nok til optagelse via kvote 1, hvor kun karaktergennemsnit giver adgang. Kvote 2-ansøgere bliver også vurderet på andre kompetencer og kvalifikationer, som kan være relevante for deres ansøgning. Kvote 2 leverer 10 pct. af optaget på langt de fleste af universitetets uddannelser.

Se tallene

Se statistikken over ansøgningstallene.

Der er ansøgningsfrist for kvote 1-ansøgere den 5. juli. kl. 12.00. Læs mere om studiemulighederne på Københavns Universitet på http://studier.ku.dk/

Studiechef Claus Nielsen
Uddannelsesservice