Stop rutsjebanekørsel på de sundhedsvidenskabelige uddannelser – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2010 > 2010.5 > Stop rutsjebanekørsel ...

04. maj 2010

Stop rutsjebanekørsel på de sundhedsvidenskabelige uddannelser

Danmark har stort behov for flere læger, og behovet bliver ikke mindre i årene fremover. På den baggrund blev optaget på medicinstudiet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet så sent som i 2009 udvidet med 50 pladser. Her mindre end et år efter, lægger regeringen nu op til med et snuptag at fjerne næsten halvdelen af de ekstra pladser igen.

- Det virker helt uovervejet og langt uden for rimelighedens grænser i forhold til fornuftig administration af uddannelserne på landets universiteter, siger en forundret rektor Ralf Hemmingsen fra Københavns Universitet. Vi er begyndt at ansætte folk og udvide kapaciteten. Nu bliver vi udsat for en stop-go politik, der gør det umuligt at planlægge, siger Ralf Hemmingsen, og tilføjer, at udover det økonomisk uhensigtsmæssige i regeringens udmelding, kan tiltaget heller ikke undgå også at ramme fremtidens patienter.

Også brug for læger i yderområder

Med den danske lægemangel kan det vise sig fornuftigt også at uddanne læger på Aalborg Universitet. Københavns Universitet ser intet problematisk i at tilføre 50 nye pladser til det nordjyske område.

- Der er også brug for læger i landets yderområder, men det er en dårlig strategi at løse et problem ved at skabe et nyt. Her er regeringen nødt til at tænke langsigtet og tilføre området nye pladser, ikke hugge en hæl og klippe en tå på de øvrige universiteter, siger rektor Ralf Hemmingsen fra Københavns Universitet.