Kunsten at redde en mor – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2010 > 2010.5 > Kunsten at redde en mor

07. maj 2010

Kunsten at redde en mor

Mor med barn, Sierre Lione. Foto: www.irinnews.com Hvert år dør mere end 500.000 kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel, og 99 pct. af disse dødsfald finder sted i udviklingslandene. Intet andet sundhedsproblem i verden er så ulige fordelt.

I anledning af Mors Dag 2010 inviterer Københavns Universitet, FN's befolkningsfond (UNFPA) og forskningsnetværket ENRECA til et åbent seminar om mødredødelighed i udviklingslandene.

Arrangementet foregår tirsdag d. 11. maj i Festsalen på Københavns Universitet under overværelse af HKH Kronprinsesse Mary.

Seminaret, der i år afholdes for anden gang vil have fokus på bekæmpelse af mødredødelighed og bæredygtig udvikling af sundhedssystemer i udviklingslandene. Her viser gode erfaringer fra det afrikanske land Tanzania, at det er muligt at reducere de ulykkelige tal. Men det haster, hvis vi skal ændre det store billede. Ved seminaret vil der blive præsenteret ny viden og givet bud på handling. Eftermiddagen afsluttes med en paneldebat med deltagelse af blandt andre den danske udviklingsminister Søren Pind.

Dagens program

Kl. 13.00
Velkomst ved rektor Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet

Kl. 13.05
Mødredødelighed - udfordringen
Søren Pind, Danmarks Udviklingsminister
Muna Abdulla, UNFPA, Etiopien

Kl. 13.30
Hvordan kan mødredødelighed reduceres? - felterfaring
Godfrey Mbaruku, Ifakara Health Institute, Tanzania
Staffan Bergström, International Health, Karolinska Institute, Sverige
Vibeke Rasch, Odense Universitetshospital

Kl. 14.15
Forskningen viser nye veje
Stine Lund, Københavns Universitet
Bjarke Lund Sørensen, Københavns Universitet

Kl. 14.30
Paneldebat: Hvordan kan vi udbrede de positive erfaringer?
Søren Pind, Muna Abdullah, Godfrey Mbaruku, Staffan Bergström

Mediator: Adam Holm, journalist DR2 Deadline

Sted:
Københavns Universitets Festsal, Frue Plads 4. Kbh. K
Tid:
Kl. 12:30-15:30

Til pressen

Interesserede fotografer og journalister kan tilmelde sig hos nyhedsredaktør Charlotte Autzen, chau@adm.ku.dk, mobil 28 75 42 64. Dette skal ske seneste mandag d. 10. maj kl. 12.

Forud for arrangementet vil der kl. 12.00 være en pressebriefing ved indgangen til Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads 4. Vi henstiller, at pressen møder præcist.