06. maj 2010

Kronprinsessen uddeler legater

HKH Kronprinsesse Mary og rektor Ralf HemmingsenHKH Kronprinsesse Mary overrækker onsdag den 12. maj legatet The Crown Princess Mary Scholarship til to studerende fra Australien. Det sker på Københavns Universitet klokken 14.30. Legatet er en del af universitetets bryllupsgave til kronprinsparret i 2004, og uddeles i år for sjette gang.

De to legatmodtagere er Carly Bodkin , University of Queensland og Jasmine Still, Australien National University. Carly Bodkin læser matematik og følger fag på Det Naturvidenskabelige Fakultet, mens Jasmine Still studerer jura og sprog og følger fag på både Det Juridiske og Det Humanistiske Fakultet i dette semester.

The Crown Princess Mary Scholarship tildeles hvert år to studerende fra universitetets australske partneruniversiteter, og de to legater á 10.000 kroner er tænkt som en økonomisk håndsrækning i forbindelse med opholdet i Danmark.

Særligt for pressen

Pressen er velkommen til at følge rektor Ralf Hemmingsens og bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersens modtagelse af Kronprinsessen i Lindegården samt legatoverrækkelsen.

Den efterfølgende reception er lukket, og der vil ikke være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Legatmodtagerne kan efter forudgående aftale interviews efter receptionen.

Interesserede journalister og fotografer, der ønsker at overvære prisoverrækkelsen, skal tilmelde sig hos nyhedsredaktør Charlotte Autzen, Kommunikationsafdelingen, tlf. 28 75 42 64 / chau@adm.ku.dk senest tirsdag d. 11. maj.

OBS! Vær opmærksom på, at fotografer skal være på plads i Lindegården (indgang fra Frue Plads) senest klokken 14.00. Det frabedes desuden, at der bruges blitz.