Virusprofessor valgt til medlem af internationalt lægeselskab – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2010 > 2010.6 > Virusprofessor valgt t...

25. juni 2010

Virusprofessor valgt til medlem af internationalt lægeselskab

Professor Jens Lundgren fra Copenhagen HIV Programme på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet er blandt de internationalt fremtrædende læger, som det amerikanske lægeselskab AAP - Association of American Physicians - har valgt til årets nye medlemmer.

Professor Jens Lundgren

Medlemskab af AAP opnås udelukkende ved den årlige nominering, hvor selskabet vælger de internationale medicinere, der har udmærket sig inden for sundhedsvidenskaberne.

Dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ulla Wewer, er både stolt og glad for udnævnelsen:

- Det viser, at vi her på Københavns Universitet  har meget dygtige internationale stjerner inden for sundhedsvidenskaben, og at deres forskningsarbejde og resultater skønnes af stor værdi for udviklingen af ny viden, for vores studerende og for patienterne, siger hun.

- Jeg ved, at Jens Lundgren arbejder utrætteligt og yder et meget stort og vigtigt bidrag til bl.a. den epidemiologiske forskning i virussygdomme.

Jens Lundgren blev i 2005 optaget i det prestigefyldte videnskabelige selskab ASCI (The American Society for Clinical Investigation), er medlem af Dansk Infektionsmedicinsk Selskab, the European AIDS Clinical Society, konsulent for WHO Collaborating Center for International Drug Monitoring og medredaktør på "HIV Medicine."

AAP blev i 1885 grundlagt af syv ledende læger, for at 'fremme videnskabelig og praktisk medicin'. I dag henter selskabet sine ca. 2.000 medlemmer fra hele verden og har som formål den aktive søgen efter medicinsk viden, samt at fremme grundlæggende videnskab og dens anvendelse i klinikken.

Mere info:
Profil af professor Jens Lundgren >