24. juni 2010

Fødevarestuderende vil hjælpe mejerier med at spare penge

Gode idéer betaler sig - studenterinterview

Mejeri-ingeniørstuderende Cecilie Marvig Nielsen fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har netop modtaget Daniscos studielegat på 50.000 kr. Legatet vil støtte færdiggørelsen af hendes speciale om vira i mejeriproduktion, der kan vise sig at få stor økonomisk betydning for den danske mejeriindustri.

- I mit speciale arbejder jeg med at karakterisere Lactococcus lactis- og Leuconostoc-fagers varmeresistens. Fager er særlige vira, der angriber og dræber bakterier i forbindelse med deres egen reproduktion. Når det sker under produktion af for eksempel yoghurt eller andre fermenterede produkter, kan det medføre fermenteringsfejl. Det medfører spild og store økonomiske konsekvenser for producenten, fortæller Cecilie Marvig Nielsen.

Cecilie Marvig Nielsens arbejde vil derfor skabe mere viden om, hvilken varmebehandling, der skal til for at inaktivere de forskellige typer vira, og derved mindske fermenteringsfejl på de danske mejerier.

Legat fra Danisco

Det er Levnedsmiddel- og biotekstuderende ved universiteterne i Levnedsmiddelcenteret, der kan søge fondens legat, og i år går det til Cecilie Marvig Nielsen. Legatet uddeles for at hjælpe studerende med at gøre deres afsluttende projekt bedre, og i Cecilie Marvig Nielsens tilfælde, handler det om færdiggørelsen af kandidatuddannelsen til mejeriingeniør på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Åbent hus på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet

Den 28. juni kl. 14-16 indbyder LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet alle til åbent hus for bacheloruddannelser i Væksthuscafeen i den fredede have på Grønnegårdsvej, 1870 Frederiksberg C. Her vil fakultetets studenterservice vejlede om mulighederne i en life science-uddannelse. Gratis adgang.

Flere oplysninger kan findes på fakultetets hjemmeside.