Roskilde Festival får ulækker underholdning af universitetsstuderende – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2010 > 2010.6 > roskildecirkus

28. juni 2010

Roskilde Festival får ulækker underholdning af universitetsstuderende

Klog på skrald - studerende på Roskilde Festival

Spis en affaldsorm. Dyrk din klamme Roskildebakterie eller prøv om du kan løfte din affaldsbyrde. Igen i år underholder Cirkus Naturligvis på Roskilde Festivals førfest. Denne gang med en interaktiv, naturvidenskabelig affaldslegestue for voksne.

Fra den 28. juni og indtil musikken starter den 1. juli får festivalens publikum lejlighed til at opdage, hvordan man kan løse verdens affaldsproblemer med naturvidenskab. Formidlet så det er både forståeligt og sjovt. Også når man har tømmermænd.

Studerende på slap line

Artisterne i Cirkus Naturligvis studerer alle sammen naturvidenskab ved Københavns Universitet. Resten af året rejser de alvidende cirkusartister rundt til folkeskoler. Her fortæller de om kemi, fysik, biologi, geografi, biokemi, nanoteknologi og geologi på en måde, så børn bliver begejstrede.

Men når den lille viser står på fest, og den store står på Roskilde, så pakker artisterne de prutlugtende kemikalier, selvdøde fisk, lynfrosne skumfiduser og tusind liter grøn slim sammen og stævner mod festivalpladsen. For nørder holder også af høj musik og øl.

Myter og sandhed om nørder

Når Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet sender Cirkus til Roskilde, er det for at afkræfte nogle af myterne om nørder og bekræfte andre. For det er sandhed, ikke myte, at kemikere, fysikere, biologer, geografer, biokemikere, nano'er og geologer skal løse verdens problemer. Blandt andet ved at finde på smarte måder at skaffe os af med affald.

Til gengæld er det myte, og ikke sandhed, at unge, der studerer naturvidenskab, skulle være støvede og nørdede. Og det er en myte, man kan få afkræftet ved at besøge Cirkus Naturligvis på Climate Community området den 28.-29. og 30. juni under Roskilde Festival.

Festivalgæster, der vælger at besøge Cirkus Naturligvis, kan blandt andet komme til at opleve:

Ormolatoren

Orme er afgørende i en lang række nedbrydningsprocesser. Mød din affaldsorm, se hvad den kan og ikke kan nedbryde, og få en invitation til at spise en orm.

L. fontænen

Det er ikke ligegyldigt, hvad du hælder i kloakken. Nogle kemikalier reagerer voldsomt sammen med det biologiske affald, som kloakken er beregnet til. Oplev L. fontænen. Men ikke på alt for nært hold.

Dyrk din klamme Roskildebakterie

Se hvad der gror frem på Cirkus' blodagarplader, når fingre podes. Med denne aktivitet åbnes også for muligheden for at diskutere vigtigheden af rent vand og generel hygiejne.

Løft din egen affaldsbyrde

Hver vesterlænding genererer 1,4 kilo affald pr. dag. På Cirkus Naturligvis' stand kan du få et helt konkret forhold til, hvor meget det er, når du bliver opfordret til at løfte din egen vægt i coladåser, pizzakartoner, plastikposer osv.

Rock hard, die young and make a sustainable corpse.

Få en på klammofaktoren, når du ser, hvor meget det forurener henholdsvis at brænde et lig, at begrave det, og hvad der skal til for at indgå naturligt i jordens kredsløb efter døden: Frysetørring.