15. september 2010

Rekordantal internationale studerende på KU

Internationalisering

Aldrig før har Københavns Universitet budt velkommen til så mange nye internationale studerende. Vi har taget kameraet i hånden og spurgt nogle af dem: Hvorfor KU?

Internationale studerende til immatrikulation i Festsalen Ifølge de nyeste tal fra Det Internationale Kontor, har KU allerede optaget over 1.500 internationale studerende til dette semester, og man regner med, at tallet runder 2.300 med optaget i forårssemesteret. Det er en stigning i forhold til sidste år og dermed er der en historisk høj andel af internationale studerende på Københavns Universitet.

- Det er ikke bare antallet af internationale studerende, der er vigtigt for Københavns Universitet, men i høj grad, hvad det er for studerende, hvor de kommer fra og hvad deres mål er, siger kontorchef John E. Andersen fra KUs internationale kontor, og forklarer:

- For hver gang vi åbner porten for en californier, så bliver der en plads på Caltech eller UC Berkeley for en KU studerende. Ydermere skaber de seriøse studerende et internationalt læringsrum i vore auditorier så Københavns Universitet kan udvikle internationaliseringen herhjemme, siger kontorchefen, der blandt andet hentyder til, at KU har fået flere internationale studerende fra lande som USA, Canada og Australien.