24. januar 2011

Nyt strategisk samarbejde om fødevarer

Fødevarer

Forskere fra Københavns Universiteter og eksperter fra Arla skal arbejde sammen for at styrke Danmarks position som fødevareland. Universitetet har netop indgået et femårigt forskningssamarbejde med firmaet.

HåndtrykKøbenhavns Universitet arbejder tæt sammen med mange forskellige danske og internationale virksomheder inden for flere forskellige brancher. Universitetet har gennem en årrække haft et udbytterigt samarbejde med Arla og etablerer derfor nu et officielt strategisk samarbejde med virksomheden.

- Arla er en global virksomhed med stærke og meget brede in-house forsknings-, udviklings- og produktionskompetencer. Deres globale indsigt i fødevareindustrien og forbrugernes behov kombineret med vores internationalt anerkendte forskning er et godt udgangspunkt for samarbejdet, siger rektor ved Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen om KU og Arla's aftale.

Fra emballage til ernæring og sundhed

Konkret vil Københavns Universitet og Arla stille forskere, teknologi og kompetencer til rådighed for hinanden i projekter, der skal skabe større viden om fødevaresikkerhed, ernæring og sundhed, mælkens sammensætning, forbrugerindsigt, emballage og bæredygtig produktion.

Udover de produkter, som mange danskere kender fra hverdagen, har Arla også en stor produktion og udvikling af højtspecialiserede mælkebaserede ingredienser til forbrugere og fødevareindustrien i resten af verden.

Viden er vejen til vækst

Arla forventer, at de nyindgåede samarbejder med Københavns Universitet og Aarhus Universitet kan være med til at forbedre den danske konkurrenceevne inden for fødevarer. 

- En af forudsætningerne for vækst i Danmark er et tæt samarbejde mellem erhvervslivet og de danske videnscentre. Vi tror på, at det gavner Danmarks konkurrenceevne, at virksomheder som vores lader vores medarbejdere og ikke mindst vores dygtige innovationsfolk udveksle erfaring og viden med de kompetente forskningsmiljøer, vi har på universiteterne i København og Aarhus, siger adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh.

- Vi vil gerne være med til at sikre dansk erhvervslivs position i en globaliseret konkurrencepræget verden. Udover de produkter, som mange danskere kender fra hverdagen, har Arla også en stor produktion og udvikling af højtspecialiserede mælkebaserede ingredienser til forbrugere og fødevareindustrien i resten af verden. Det giver indsigt og kompetencer, som kan bruges af universiteterne til gavn for alle, siger Peder Tuborgh.

Arla indgår samtidig en samarbejdsaftale med Aarhus Universitet. De nye aftaler styrker de allerede eksisterende relationer vedrørende forskning, udvikling og uddannelse inden for fødevaresektoren i Danmark. Københavns Universitets samarbejdsaftale med Arla Foods gælder indtil videre i fem år.