28. februar 2011

Kom til Åbent Hus og få en smagsprøve på universitetslivet

STUDIEVALG 2011

Fra den 28. februar til 11. marts inviterer Københavns Universitet kommende studerende og andre interesserede til Åbent Hus. Næsten 38.000 har allerede nu været inde på Åbent Hus hjemmesiden.

Foto fra Åbent Hus på Det Farmaceutiske Fakultet 2009Med mere end 80 bacheloruddannelser og knap 40.000 studerende, er Københavns Universitet et stort sted med masser af liv og muligheder. For at gøre det lidt mere overskueligt for de kommende studerende at vælge mellem de mange uddannelser, holder universitetet Åbent Hus for alle interesserede de to første uger af marts. Her åbner 75 forskellige uddannelser fra universitetets otte fakulteter dørene og inviterer på miniforelæsninger, laboratorieforsøg, rundvisninger og andre interessante faglige events.

Åbent Hus er en årligt tilbagevendende begivenhed, der er meget populær blandt de unge, der skal til at vælge uddannelse.

- Vores studiestartsundersøgelser viser, at Åbent Hus er det absolut mest anvendte besøgstilbud på Københavns Universitet. Hele 80 procent af de nyoptagne studerende har besøgt en eller flere af vores uddannelser i forbindelse med Åbent Hus, inden de blev optaget på universitetet. Åbent Hus er således vores vigtigste enkeltstående vejledningsarrangement, siger Københavns Universitets studiechef Claus Nielsen.

Rekordmange nye studerende

Københavns Universitet står foran en stor opgave med at optage rekordmange bachelorstuderende i 2011. Det giver ifølge studiechef Claus Nielsen nye udfordringer og gør Åbent Hus til en særlig vigtig begivenhed:

- Det letter studiestarten, at vores kommende studerende kender lidt til universitetet og ved, hvad de går ind til. Foto fra Åbent Hus på Det Farmaceutiske Fakultet 2009Det er derfor vigtigt, at så mange som muligt får chancen for at opleve universitetet indefra. Det medvirker til at nedbryde barrierer og misforståelser om, hvad universitetet er for et sted. Derfor er Åbent Hus i år vigtigere end nogensinde, fastslår studiechef Claus Nielsen.

Næsten 38.000 interesserede har allerede nu været inde på Åbent Hus hjemmesiden for at tjekke program, tid og sted for de mange uddannelser. Herudover oplever universitetet en pæn stigning i antallet af besøgende på uddannelsesportalen www.studier.ku.dk, som rummer beskrivelser af alle uddannelser og optagelsesregler på Københavns Universitet.

Håndholdte studielivsfilm som del af kampagne

Som optakt til Åbent Hus arrangementerne igangsatte Københavns Universitet i efteråret 2011 en kampagne om studielivet på KU, da mange unge allerede tidligt begynder at undersøge forskellige uddannelsestilbud.

Som en del af kampagnen filmer fire unge deres liv som KU-studerende, og hver torsdag bliver deres nye håndholdte filmklip lagt ud på www.studier.ku.dk. Samlet set er der blevet lavet 72 filmafsnit. I filmene tager Naram, Trine, Jonas og Christian os med til alt fra laboratorieforsøg, studietur, shoppingtur på SU, fødselsdag på kollegiet, frivilligt arbejde og i deres tanker om eksempelvis at flytte til København, vælge uddannelse, deres fremtidsdrømme og meget mere.

- Vores nye initiativ med studielivsfilm optaget håndholdt af de fire nuværende studerende er med til at understøtte ideen med Åbent Hus: at åbne dørene og vise, hvordan det er at studere på Københavns Universitet. De studerendes filmafsnit er i alt blevet set 50.000 gange, og har således givet mange kommende studerende et indblik i studielivet, siger studiechef Claus Nielsen om kampagnen.

Kontakt

Studiechef Claus Nielsen
Uddannelsesservice
Mail: clni@adm.ku.dk
Mobil: 28 75 29 08