Tag et sommerkursus på Nordens største universitet – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2011 > 2011.2 > Tag et sommerkursus på...

01. februar 2011

Tag et sommerkursus på Nordens største universitet

EFTERUDDANNELSE

Det tager kun en uge at blive et par år klogere! Sådan lyder sloganet for Copenhagen Summer University - Københavns Universitets nye intensive sommerkursusprogram for erhvervsaktive, der lanceres den 1. februar.

Rammen for Copenhagen Summer University er universitetets smukke campus på Frederiksberg; LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet.Vi har alle brug for at blive klogere. Den ældgamle kinesiske historie om tudsen nede i brønden, der var belastet af kun at kunne se et lille udsnit af himlen, svarer ofte til det udsyn, vi har i dag. I en travl arbejdsdag med løbende krav om forandringer men begrænset tid til fornyelse, udvikling og refleksion. Københavns Universitet tilbyder med det nye initiativ Copenhagen Summer University en hjælp op af brønden og nye perspektiver på arbejdslivet. Med initiativet går universitetet mere aktivt ind i markedet for efteruddannelse af professionelle ved at køre 22 forskellige nyudviklede ugekurser i perioden den 15. – 19. august.

- I dag går udviklingen så hurtigt, at mange af vores kompetencer nemt sander til, hvis vi ikke løbende udvikler os. Vi har etableret Copenhagen Summer University for at tilbyde fagprofessionelle, der har været i arbejdslivet nogle år et fagligt løft på et tidspunkt af året, hvor man bedst kan forene hensynet til fordybelse og et travlt arbejdsliv, siger rektor Ralf Hemmingsen i forbindelse med lanceringen af universitetets nye sommerinitiativ.

Forskning, fornyelse og eftertanke

Kurserne ledes af førende forskere og undervisere ved Københavns Universitet, som formidler den nyeste forskning – fra konkrete state-of-the-art-målemetoder til aktuelle samfundspolitiske landvindinger. Fra avanceret lysmikroskopi over kriminalprævention til mellemøstlige mediers øgede globale betydning.

- De fleste af os oplever at have meget travlt på arbejde, og har derfor prøvet at efteruddanne os via helt korte arrangementer i håbet om at få et quick fix – for bagefter at opleve, at mæthedsgraden fortager sig lige så hurtigt. Det måltid der vil blive serveret på Copenhagen Summer University, dækker universitetets faglige bredde og bliver anderledes nærende, siger Peter Stolt, der er leder af Efter- og Videreuddannelse ved Københavns Universitet. Han tilføjer, at det er i mødet med forskningsbaseret undervisning, andre nysgerrige kursusdeltagere og ens egen lyst til at bringe sine erfaringer i spil, at fornyelse og eftertanke opstår.

Hvordan programmerer man computere til en helt ufattelig computerkraft? Hvordan skal virksomheder tilrettelægge fremtidens kommunikationsopgaver, når sociale medier som facebook og twitter vokser så hurtigt? Er det overhovedet muligt at coache uden at kende Søren Kierkegaard? Det er bare et par af de centrale spørgsmål på 3 af de 22 kurser.

Smuk ramme på Frederiksberg

Rammen for Copenhagen Summer University er universitetets smukke campus på Frederiksberg. Med sine historiske bygninger og blomstrende haver vil campus udgøre en indbydende ramme for sommerens netværk og kompetenceløft. Enkelte kurser vil blive afholdt helt eller delvis andetsteds på Københavns Universitet, idet der kræves særligt kvalificerede laboratorier og udstyr.

Peter Stolt, Leder af efter- og videreuddannelse
Uddannelsesservice