31. januar 2011

Fornem lægevidenskabelig pris til virusprofessor

Forskerpris

Marie og August Krogh Prisen går i år til professor, overlæge, dr. med. Jens D. Lundgren fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, for hans indsats indenfor infektionsmedicinen og ikke mindst forskning i HIV/AIDS.

Omfattende og enestående forskning i infektionsmedicin 

Prisen er på 250.000 kr., opdelt i 100.000 kr. som en personlig pris og 150.000 kr. til forskning, og blev overrakt i forbindelse med Organisationen af Lægevidenskabelige Selskabers (LVS - tidligere Dansk Medicinsk Selskab) årsmøde den 28. januar 2011.

LVS lagde blandt andet vægt på, at Jens D. Lundgren, 50 år, allerede har en lang og meget omfattende forskningsaktivitet bag sig, med over 300 publikationer i nogle af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Han er professor i virussygdomme og spænder fra den grundvidenskabelige og kliniske forskning til epidemiologisk forskning inden for HIV/AIDS. Samtidig har han gennemgået specialistuddannelse i intern medicin, infektionsmedicin og tropemedicin. Siden 2000 har han været inviteret som rådgiver om HIV/AIDS for internationale organisationer og myndigheder.

Pris til fremragende dansk forsker 

Det er bestyrelsen for Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (tidligere Dansk Medicinsk Selskab), der tildeler prisen, med økonomisk støtte fra Novo Nordisk Fonden. Prisen blev oprettet i 1969, og uddeles hvert år til en fremragende dansk sundhedsvidenskabelig forsker.

Prisen er tidligere blevet uddelt til bl.a. dekanen for det sundhedsvidenskabelige fakultet Ulla Wewer, professor Henrik Kehlet fra Institut for Kirurgi og Intern Medicin og Rigshopsitalet samt samt professor Oluf Borbye Pedersen fra Biomedicinsk Institut. 

Yderligere oplysninger:
Professor Jens Lundgren
Copenhagen HIV Programme
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Telefon: 35455757
E-mail: jdl@cphiv.dk

Formanden for Organisationen af de Lægevidenskabelige Selskaber
J. Michael Hasenkam
Telefon: 89 49 54 80