16. marts 2011

Danmarks rigshospital for dyr slår dørene op

Menneskets bedste venner

Danmark får et af Europas mest veludstyrede dyrehospitaler. Det sker, når Universitetshospital for Familiedyr indvies den 17. marts på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet med tilstedeværelse af Hendes Kgl. Højhed Prinsesse Marie. Universitetshospitalet bliver et nationalt henvisningshospital og kommer til at styrke behandlingsmulighederne for både hunde og katte, men også mere eksotiske familiedyr.

En hund bliver genoptrænet på vandløbebånd på dyrehospitalet.Universitetshospital for Familiedyr er placeret på LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, hvor Landbohøjskolens dyrehospital tidligere lå før fusionen med Københavns Universitet i 2007. Hospitalet kommer til at varetage alle behandlingsformer fra almindelige sundhedstjek til komplicerede indgreb, ligesom det vil danne ramme om forskning i dyresundhed og være det primære undervisningssted for landets dyrlægestuderende.

Åbningen af hospitalet giver danske familiedyr endnu bedre diagnosticerings – og behandlingsmuligheder:

Operation på dyrehospitalet.- Med det nye hospital har vi bestræbt os på at opbygge specialafsnit, operationsstuer, genoptræningsområder og andre klinikfaciliteter, der kan give dyr den bedst mulige behandling. Uanset om man blot ønsker at få sin hund vaccineret eller om der er brug for en mere omfattende behandling som en hjerteoperation, kræftbehandling med kemoterapi eller et skræddersyet genoptræningsprogram, siger klinikchef Geoff Houser.

Forskning til gavn for menneskers og dyrs sundhed

Udover at virke som almindelig dyreklinik og henvisningshospital for landets dyrlæger består hospitalet af en række forskningsenheder, hvor forskere undersøger sygdomme hos familiedyr:

- Familiedyr lever under de samme forhold som vi gør, og de udvikler derfor mange af de samme sygdomme som os. Når en hund eller kat for eksempel udvikler kræft, diabetes eller fedme kan man ved at undersøge og behandle dyret på nye måder skabe mere viden om sygdommens udvikling og bekæmpelse – til gavn for både dyr og mennesker, siger institutleder for Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme på LIFE, Asger Lundorff.

Bedre undervisningsfaciliteter for landets dyrlægestuderende

Dyrelæger undersøger en hund.Hospitalet giver desuden dyrlægestuderende større og bedre undervisningsforhold med nye laboratorier, undervisningslokaler og faciliteter til praktiske øvelser. For nylig er den danske dyrlægeuddannelse ud af hundredvis af europæiske dyrlægeuddannelser blevet akkrediteret som en af Europas tre bedste:

- Med det nye dyrehospital får vi ikke alene 'state of the art' inden for behandling af familiedyr. Vi får også undervisningsfaciliteter, som kan tiltrække endnu flere danske og internationale studerende og undervisere og støtte op om Danmarks førerposition i Europa inden for veterinærvidenskab, siger rektor på Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen.

Universitetshospital for Familiedyr bliver officielt indviet i overværelse af medlemmer fra Kongehuset den 17. marts 2011.