01. april 2011

Unge forskere lader talentet spire

FORSKERSPIRER

Fredag og lørdag indtager 218 gymnasielever fra hele landet Københavns Universitet. I anledning af det landsdækkende initiativ Projekt Forskerspirer bliver der afholdt et stort fællesmøde, hvor eleverne får mulighed for at afprøve livet som forsker. Inden for et selvvalgt emne skal spirerne udforske og fordybe sig i forskernes verden.

Gymnasieelev laver testforsøg. Foto: Lizette Kabré- I år oplever vi en stor stigning i interessen for projektet. Vi har en fremgang på 56 procent - mens der i 2010 var 162 gymnasielever tilmeldt projektet, er der i år 254 deltagere. Det er en positiv udvikling, der viser, at de danske gymnasieelever er engagerede i deres fremtidige studieliv, siger projektkoordinator Laura Lyng Munkø fra Københavns Universitet.

Tester faglige interesser

På weekendens seminar skal eleverne besøge forskellige forskningsmiljøer på Københavns Universitet og møde en række forskere, der vil fortælle om deres forskning. Heriblandt vil ph. d.-studerende Kristine Ringsager fortælle om sit forskningsprojekt 'Rap, Rights and Respect!', om unge indvandreres integration gennem musik, mens ph. d.-studerende Kristian Lauta vil byde op til Science-slam.

- Mange gymnasielever er i tvivl om, hvad de vil beskæftige sig med, når de er færdige med gymnasiet. Projektet er en god introduktion til livet som universitetsstuderende, og giver eleverne en enestående mulighed for at teste deres faglige interesser af i en realistisk ramme, siger Laura Lyng Munkø.

Fællesskab på Projekt Forskerspirer. Foto: Lizette KabréSocialt og fagligt netværk

Projekt Forskerspirer er støttet af Undervisningsministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, og har siden 1998 givet nysgerrige og engagerede gymnasieelever mulighed for at smugkigge ind i forskningsverdenen. Projektet er administrativt forankret på Københavns Universitet, men dækker alle de danske universiteter, der vil være med.

- Vi ved, at talentudviklingsprojekter som Forskerspirer har stor betydning for de meget fagligt interesserede gymnasieelever, som gennem projektet får mulighed for at netværke på et socialt og fagligt plan. Samtidig får de en god forsmag på livet som forsker, siger Laura Lyng Munkø, der selv ser meget frem til de to forskerspiredage på universitetet.

Læs om sidste års vinderspirer og om Projekt Forskerspirer 2011.

Projektkoordinator Laura Lyng Munkø
Københavns Universitet