
Ny økonomisk model udløser stort studielegat
UNGE TALENTER
Økonomistuderende på Københavns Universitet, Camilla Ringsted, har udviklet en ny model, der sigter mod at skabe større stabilitet på de finansielle markeder. Det fører nu til et års ophold på et af USA's bedste universiteter, Cornell University, med støtte fra Heilmann Fonden.
På økonomistudiet er Camilla Ringsteds store interesse at udvikle kvalitative og kvantitative analyser, der kan bruges til at opnå større forståelse af de finansielle markeder i kølvandet på finanskrisen.
- Et år på Cornell University betyder rigtig meget for mig. Dér kan jeg få ny inspiration i et højt fagligt og internationalt miljø, fordybe mig og specialisere mig inden for de grene af økonomi, der interesserer mig allermest, siger 23-årige økonomistuderende, Camilla Ringsted, der tirsdag d. 24. maj modtager Heilmanns legat på 20.000 $.
Camilla har flair for matematik og talentet slog rigtigt igennem, da hun sidste år lavede bachelorprojekt på økonomiuddannelsen. Her udviklede hun en ny økonomisk model, der på samfundsniveau sigter mod at skabe større stabilitet på de finansielle markeder. En teoretisk risikomodel, der ser på bankernes sammensætning af aktiver, og hvor det overordnede sigte er at undgå, at alle banker handler ens, så det bliver muligt at styre uden om fremtidige finansielle kriser.
Forskningsprojekt i Nationalbanken
Udover karakteren 12, fik Camilla Ringsted også flotte ord med på vejen fra sin vejleder, professor på Økonomisk Institut, Peter Norman Sørensen. Ifølge ham, er udviklingen af en velmotiveret og velfungerende original model så tidligt på økonomiuddannelsen, noget af et særsyn.
Camillas arbejdsgiver, Nationalbanken, har også interesseret sig for hendes projekt. Hun har igennem et par år haft et studiejob i afdelingen for finansiel stabilitet, men studenterkontrakten blev efter nytår skiftet ud med en specialekontrakt, og der blev oprettet et forskningsprojekt, så hun kunne afprøve sin økonomiske model i praksis. Forskningsprojektet har hun netop afsluttet.
Høje forventninger og stor omsorg
Ifølge Peter Erling Nielsen, studieleder på Økonomisk Institut, kan Camilla Ringsted godt begynde at glæde sig til opholdet i USA. Han besøgte Cornell University sidste forår, og fortæller, at forventningerne til de studerende er tårnhøje, men at der samtidig bliver passet godt på dem.
Eksempelvis får de internationale studerende med det samme en vejleder, der følger dem hele året, og de bliver undervist på små, intensive hold, hvor der kun er mellem seks og otte deltagere. Peter Erling Nielsen er ikke et øjeblik i tvivl om, at et ophold på universitetet kan få stor betydning for de studerendes karriere:
- Vi følger de tidligere økonomistuderende, der har været af sted og kan se, at et ophold på Cornell University virker som et karriereboost, der bagefter kan åbne de rigtige døre, siger Peter Erling Nielsen.
Kontakt
Studerende Camilla Ringsted
Økonomisk Institut
Mail: acamille18@hotmail.com
Studieleder Peter Erling Nielsen
Økonomisk Institut
Tlf: 35 32 30 08
Mobil: 51 34 18 35
Mail: Peter.Erling.Nielsen@econ.ku.dk
Relaterede nyheder
Kontakt
Studerende Camilla Ringsted
Økonomisk Institut
Mobil: 24 62 24 95
Mail: acamille18@hotmail.com
Studieleder Peter Erling Nielsen
Økonomisk Institut
Tlf: 35 32 30 08
Mobil: 51 34 18 35
Mail: Peter.Erling.Nielsen@econ.ku.dk
Overrækkelse af Heilmanns legat
USA's ambassadør i Danmark, Laurie Fulton, byder velkommen, når Flemming og Judy Heilmann overrækker deres stipendie til økonomistuderende på Københavns Universitet, Camilla Ringsted.
Sted: 'Rydhave', USA's officielle ambassadørbolig i Skovshoved
Tid: Tirsdag den 24. maj kl. 17.00
Legatet er i år på 20.000 $. Det er blevet uddelt til danske økonomistuderende ved Københavns Universitet siden 1996. Pengene går til medfinansiering af et års studie ved Cornell University, der typisk koster omkring 40.000 $.
Baggrund for legatet
Flemming Heilmann er dansk-amerikansk forretningsmand med bopæl i USA. Han er tæt på sine danske rødder, for han er født af danske forældre i det nuværende Malaysia, hvor hans far var plantagebestyrer for ØK.
Under anden verdenskrig flygtede familien til Australien, hvor Flemming Heilmann fik det meste af sin skolegang. Han blev senere uddannet i økonomi og jura ved Cambridge University i England, ansat i en international virksomhed og udstationeret i Sydafrika, hvor han mødte sin hustru Judy.
Parret bosatte sig i USA, hvor Flemming Heilmann startede egen virksomhed, der blev solgt med et stort overskud i 1996. Det var også året, hvor han sammen med sin hustru besluttede at oprette en familiefond, der kunne markere tilhørsforholdet til Danmark. Hans egne sønner har begge læst ved Cornell University.