George Soros

George Soros studerede filosofi ved London School of Economics og blev stærkt inspireret af filosoffen Karl Poppers falsifikations princip. Men i stedet for en akademisk karriere som professor i filosofi, førte hans vej til finansverdenen, hvor han - ud over at tjene enorme summer som investor - også begyndte at observere, hvilke mekanismer, der styrer finansiel adfærd.

I 1987 udgav George Soros sin første bog om de selvforstærkende mekanismer i den finansielle verden. Bogen stod i modsætning til mange af de fundamentale økonomiske teorier, som økonomer byggede analyser på. Han har siden udgivet en stribe bøger, senest en i 2012.

De sidste 30 år har George Soros doneret mange millioner dollars til velgørenhed. Han etablerede Open Society Foundations i 1984 for at hjælpe lande i overgangen fra kommunisme. Netværket har siden udvidet aktiviteterne, og gennem årene har George Soros doneret over 8 billioner dollars i alt som støtte til menneskerettigheder, ytringsfrihed og adgang til sundhed og uddannelse i 70 lande verden over: www.soros.org