12. april 2012

Professor suspenderet fra universitetet

supenderet

I dag har Weekendavisen offentliggjort, at der i fredagens avis vil være en artikel om tiltale mod professor Timo Kivimäki. Af artiklen fremgår, at der er blevet rejst tiltale efter straffeloven § 108.

Timo Kivamäki er ansat ved Institut for Statskundskab og er ekspert i Sydøstasien. Han har tidligere været knyttet til Nordisk Institut for Asien Studier, NIAS, som blev en del af universitetet i 2005.

Københavns Universitet har suspenderet professor Kivimäki for over et år siden i forbindelse med, at han af Vestegnens Politi blev sigtet for overtrædelse af straffeloven. Det er almindelig procedure at suspendere en medarbejder, der er sigtet i en straffesag (dekorum-regler), og Kivimäki har således holdt sin forskning og formidling på et vågeblus, mens sagen har været efterforsket.

- Vi er blevet orienteret af politiet tidligt i dette forløb. Nu skal sagen prøves af anklagemyndigheden i byretten. Jeg kan derfor ikke kommentere sagen yderligere før, der er afsagt endelig dom, siger dekan Troels Østergaard Sørensen fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Emner