08. maj 2012

Højenergifysiker bliver dekan

Erfaren i Front

Institutleder John Renner Hansen fra Niels Bohr Institutet bliver ny dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Rektor Ralf Hemmingsen følger dermed anbefalingen fra et enstemmigt indstillingsudvalg.

John Renner Nielsen kommer fra en stilling som institutleder på NBI. Foto: NBI

John Renner Hansen kommer fra en
stilling som institutleder på NBI.
(Foto: Ola J. Joensen, NBI).

- Som institutleder på Niels Bohr Institutet har John Renner Hansen siden 2005 skabt gode resultater for instituttet. Hans fokus på at skabe bedre uddannelser og skaffe ekstern finansiering ligger i tråd med universitetets Strategi 2016. Jeg har tillid til, at han kan bruge sin erfaring til at samle og udvikle hele det nyfusionerede Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, siger rektor Ralf Hemmingsen.

John Renner Hansen bliver ansat som dekan for en femårsperiode fra den 1. juni 2012. Med reference til rektor Ralf Hemmingsen bliver John Renner Hansen ansvarlig for fakultetets udvikling og deltager i den overordnede ledelse og udvikling af Københavns Universitet.

- I et stærkt ansøgerfelt med flere kvalificerede eksterne og interne ansøgere har indstillingsudvalget lagt vægt på at få en erfaren universitetsleder i front for det ny storfakultet. John Renner Hansens vigtigste opgave som dekan bliver at skabe et nyt fakultet, hvor det bedste fra de sammenlagte enheder fremmes og der skabes en fælles retning på fakultetet, understreger rektor Ralf Hemmingsen.

Som dekan skal John Renner Hansen i samarbejde med institutledere, studieledere og den øvrige fakultetsledelse styrke den akademiske udvikling og skabe rammer for, at fakultetet udfører fremragende forskning på internationalt niveau, yder undervisning af højeste kvalitet og samarbejder med offentlige og private partnere både nationalt og internationalt.

Fra gymnasielærer til professor

Professor John Renner Hansen (f. 1953) har mere end 35 års undervisningserfaring og har de sidste 15 år deltaget i national og international forskningsledelse og -rådgivning. Han har en forskerkarriere som højenergifysiker med en række publikationer i internationale tidsskrifter i bagagen. Gennem deltagelse i forskellige rådgivende organer har han opnået godt kendskab til dansk og international forskning. Han har blandt andet været formand for Statens Naturvidenskabelige Forskningsråd.

John Renner Hansen startede karrieren som gymnasielærer parallelt med studierne ved Københavns Universitet, men efter seks år og en afsluttet cand.scient.-eksamen, trak forskningsverdenen. Efter en kandidatgrad i fysik med bifag i kemi i 1980, kom John Renner Hansen til det internationalt anerkendte europæiske center for partikelfysik, CERN i Geneve, hvor han var ansat frem til 1986 og senere fra 1992 til 1993. Han blev lic.scient. i 1987 og blev lektor ved Niels Bohr Institutet i 1995 og professor i 2002.

Siden 1997 har John Renner Hansen været en del af ledelsen på Niels Bohr Institutet; først som ansvarlig for dets undervisningsprogrammer, siden som vicedirektør og i 2005 som institutleder under den gamle universitetslov. I 2007 blev han ansat som institutleder for de næste fem år, og i december 2011 sagde han ja til en ny tre-årig forlænget ansættelsesperiode.

Professor John Renner Hansen
Niels Bohr Institutet