31. august 2012

Rejs ud - og kom hjem igen

IMMATRIKULATION

Rektor Ralf Hemmingsen byder i dag årets nye studerende velkommen på Københavns Universitet - med et håndtryk og en opfordring til at tænke internationalt.

Rektor Ralf Hemmingsen giver håndtryk ved immatrikulationen 2011.

Rektor Ralf Hemmingsen giver håndtryk ved
immatrikulationen 2011.

- Selvom man er helt ny studerende, giver det allerede nu mening at overveje, hvordan man kan gribe chancen for at få en international profil. Det handler om at uddanne sig til at blive attraktiv for det jobmarked, der venter på den anden side, lyder det fra rektor Ralf Hemmingsen.

- Mange vil komme til at arbejde i udlandet eller i en international virksomhed i Danmark, derfor skal de studerende tænke internationalt, siger rektor Ralf Hemmingsen, der opfordrer de studerende til at benytte sig af en af de samarbejdssaftaler, universitetet har med omkring 50 lande.

En selvfølge mere end et valg

En af de nye studerende, der allerede har blikket rettet mod udlandet, er Camilla Carstensen, der skal læse Japanstudier.

Camilla Carstensen, ny studerende på Japanstudier.

Camilla Carstensen,
ny studerende.

- Det havde stor betydning for mit valg af studie, at det havde et internationalt perspektiv. Jeg ser det mere som en selvfølge end et valg at komme uden for Danmarks grænser og studere. Vi lever i en globaliseret verden, og jeg synes, det er helt naturligt at lære af andre uddannelsessystemer og få ny viden med hjem i bagagen, siger Camilla Carstensen som især glæder sig til at rejse ud og opleve Japans kultur og særlige etikette på nærmeste hold.

Nøglen til fremtiden

Rektor Ralf Hemmingsen understreger, at de nye studerende vil opleve, at den vestlige verden ikke længere er verdens navle hverken hvad angår viden eller økonomi.

- Vi tilbyder de nye studerende nøglen til en skatkiste af viden både udenfor og inden for Danmarks grænser. Hvis man benytter de muligheder, der er for at lære sprog og andre kulturer, så vil netop den viden blive den allervigtigste nøgle til fremtiden.

Kommunikationsmedarbejder Mette Rousøe