
Elevatortaler ruster studerende til at sælge sig selv
Kandidatstuderende og nyuddannede på tværs af fag tester, hvordan de kan sælge sig selv via skarpe elevatortaler på Københavns Universitets Karrierebørs den 24. oktober. Virksomhedsrepræsentanter står klar til at give de unge feedback på, om de formår at oversætte de mange års uddannelse til gode, kortfattede præsentationer.

Foto fra Karrierebørs 2008. Klik på billedet for at hente det i høj opløsning. Fotograf: Lizette Kabré.
- Et konkurrencepræget jobmarked stiller høje krav om, at man kan præsentere sig som attraktiv arbejdskraft. Det kan være en vanskelig opgave for nyuddannede, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet og måske er usikre på, hvilke behov og værdier virksomhederne har. Karrierebørsen er et led i vores indsats for at klæde vores studerende og nyuddannede godt på til arbejdsmarkedet, siger prorektor for uddannelse ved Københavns Universitet, Lykke Friis, som åbner Karrierebørsen.
På Karrierebørsen får kandidatstuderende og nyuddannede kandidater undervisning i, hvordan de overbevisende kan præsentere deres akademiske profil i en professionel sammenhæng og stille spørgsmål, der viser interesse og branchekendskab. 44 af deltagerne skal teste, hvad de har lært, når de træner såkaldte elevatortaler, som de skal bruge til at præsentere deres kompetencer i forbindelse med jobsøgning og networking.
Klyngedating
På Karrierebørsen skal ’Klyngedating’ ruste de studerende til at gå fra teori til praksis. De studerende bliver inddelt i klynger á fire, hvor hver klynge møder to virksomheder. En efter en skal de studerende i rampelyset for at holde deres elevatortale for virksomhedsrepræsentanterne og de andre studerende. Repræsentanter fra blandt andet Codan, Udlændingestyrelsen, Miljøministeriet, Mercuri Urval, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Center for Anvendt Kunstnerisk Innovation står klar til at give feedback.

Foto fra Karrierebørs 2008. Klik på billedet for at hente det i høj opløsning. Fotograf: Lizette Kabré.
- Målet med en elevatortale er at give et retvisende og inspirerende indtryk af kompetencer og tale ind i virksomhedernes virkelighed. Elevatortalen kræver øvelse, så den sidder på rygraden, og fremførelsen flyder. Det gælder om at øve sig, før det virkelig gælder, siger projektleder Signe Nielsen fra Alumnesekretariatet.
Udover at træne elevatortaler får deltagerne på Karrierebørsen mulighed for at høre erfarne HR-medarbejdere fortælle, hvad de går efter, når de ansætter nyuddannede kandidater. Desuden kan deltagerne sparre med karrierekonsulenter fra fagforeninger, a-kasser m.v.
Kontakt
Projektleder Signe Nielsen, Alumnesekretariatet
Tlf: 35 32 40 66
Mobil: 21 51 09 80
Relaterede nyheder
Kontakt
Projektleder Signe Nielsen
Alumnesekretariatet
Tlf: 35 32 40 66
Mobil: 21 51 09 80
Mail: sign@adm.ku.dk
Nyhedsredaktør Anna Høxbro Bak
KU Kommunikation
Mobil: 22 64 03 55
Mail: bak@adm.ku.dk
Pressebilleder
Klik på billederne i teksten for at hente dem i fuld størrelse. Pressen er velkommen til at bruge billederne. Krediter venligst Københavns Universitet og fotograf Lizette Kabré.
På Karrierebørs 2013 deltager:
- Offentlige institutioner: Udlændingestyrelsen, Miljøministeriet, Mercuri Urval, Københavns Kommune, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, EU’s Karriereambassadør, Beskæftigelsesministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Geus (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland).
- Private virksomheder: Novo Nordisk, Codan, COWI, Mercuri Urval
- NGO’er og interesseorganisationer: Røde Kors, DI, Red Barnet Ungdom
Mentorprogram 2014
Virksomhederne på Karrierebørs 2013 er alle med i alumneforeningens mentorprogram for kandidatstuderende og er derfor vant til at dele deres gode råd om mødet med arbejdsmarkedet. Knap 1.000 kandidatstuderende har igennem de sidste seks år haft en mentor, og der er årligt ca. 200 pladser.
Københavns Universitets Mentorprogram er landets største i universitetsregi.