9. oktober 2013

Liv i universitetets gemte steder

KULTURNATTEN

Fredag aften den 11. oktober har du mulighed for at opleve en række steder på Københavns Universitet, der normalt ikke er tilgængelige for offentligheden. Se blandt andet rektorgangen, Niels Bohrs kontor og den hemmelige kirke på det gamle Kommunehospital.

Vidste du, at der gemmer sig en fangekælder under universitetets bygninger ved Frue Plads? Eller at Niels Bohrs arbejdsværelse står, som havde han forladt det i går? På Kulturnatten fredag den 11. oktober har du mulighed for at inspicere en række steder, der normalt er gemt væk for offentligheden og høre spændende fortællinger fra universitetets lange historie. Aftenen byder både på arrangementer i mørke kældre og høje spir.

Fangekælderen under Københavns Universitet ved Frue Plads. Her kunne de studerende sidde på vand og brød, hvis de havde brudt med universitetets love.

Mød Lykke Friis på rektorgangen

Kig inden for i de smukke bygninger på Frue Plads, når Københavns Universitet åbner dørene til både festsalen, rektorgangen og Konsistoriehuset med den gamle fangekælder.

Prorektor Lykke Friis viser rundt på rektorgangen i Nørregade og fortæller om, hvad der sker på universitetet lige nu. Du har også mulighed for at se den kanonkugle, der ramte universitetet i 1807.
Rundvisning kl. 19.30, 20.30 og 21.30.

Kom også med universitetslektor, mag. art. Thorkil Damsgaard Olsen og universitetshistoriker, mag. art. Ejvind Slottved på en historisk rundvisning til Københavns ældste hus, Konsistoriehuset, med den middelalderlige fangekælder kl. 20, 21 og 22.

Læs mere om arrangementerne i universitetsbygningerne ved Frue Plads

Tag på vandring i kældrene under Panum

De labyrintiske kældre under Panum er denne aften åbne for besøgende. Mærk stemningen i de kolde gange, passér dissektionssalen, se forskernes hverdag og gå via den hemmelige tunnel til Rigshospitalet, som byder på flere overraskelser.

Læs mere om arrangementerne på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Besøg Niels Bohrs kontor

Se Niels Bohrs arbejdsværelse, hvor han arbejdede i årene fra 1932 til 1962. Videnskabshistoriker Felicity Pors vil fortælle om Niels Bohr og hans tid og om instituttet på den tid. Kl. 19.30, 20.00, 20.30, 21.00

Læs mere om arrangementerne på Niels Bohr Institutet

Mærk stemningen på det gamle Kommunehospital

I anledning af Kommunehospitalets 150 års jubilæum i 2013 får du muligheden for at mærke hospitalsstemningen efter mørkets frembrud, og høre historier om livet på hospitalet dengang og nu. Kom med op under kuplen og se den kirke, som ellers ligger ubenyttet hen, oplev rummet hvor Kong Frederik den 9. døde i 1972, og hør historien om en tidligere ansat, som endte med at vinde en Nobelpris.
Guidede ture hver hele time fra kl. 18 til kl. 22.

Læs mere om arrangementerne på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Tag på eventyr i den fortryllede have

Oplev Botanisk Have magisk, mystisk og eventyrlig efter solnedgang på Kulturnatten. Følg lysstierne rundt i den fortryllede have og lad dig lokke af Nøkkens dragende musik og elverpigernes forførende dans.
Kl. 18:00-00:00

Læs mere om arrangementerne på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Kontakt

Kommunikationsmedarbejder Mette Rousøe
Mobil: 30 30 89 60