25. februar 2013

Ralf Hemmingsen ansat som rektor for en ny periode

Rektor

Bestyrelsen for Københavns Universitet har besluttet at ansætte Ralf Hemmingsen som rektor frem til 1. marts 2017. Ralf Hemmingsen har været rektor siden november 2005, og hans rektorperiode kommer dermed til at løbe i godt 11 år.

Rektor Ralf Hemmingsen.

Rektor Ralf Hemmingsen.
Klik på billedet for at downloade i høj opløsning. Billedet må bruges til pressebrug ved kreditering af Københavns Universitet.

Rektorstillingen på Københavns Universitet er besat efter, den har været opslået i Skandinavien. 12 personer søgte stillingen.

- En enstemmig bestyrelse er glade for at kunne genansætte Ralf Hemmingsen. Bestyrelsen vurderer, at Ralf Hemmingsen er den bedste til at gennemføre universitetets 'Strategi 2016', der vægter uddannelseskvalitet, internationalisering og samarbejde med erhvervslivet. Bestyrelsen forventer, at Ralf Hemmingsen vil styrke universitetets sammenhængskraft og fortsatte åbning mod omverdenen, siger bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen.

Om rektor

Ralf Hemmingsen er dr. med og professor i psykiatri. Han har tidligere været chef for en del af Bispebjerg Hospital og dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Læs mere på Rektoratets hjemmeside. 

Om bestyrelsen

Bestyrelsen på Københavns Universitet har 11 medlemmer med repræsentanter for de studerende, det videnskabelige og teknisk administrativt personale herunder 6 eksterne medlemmer uden for universitetet. Læs mere på Bestyrelsens hjemmeside.

Om Københavns Universitet

Københavns Universitet har en omsætning på 8 milliarder, uddanner omkring 38.000 studerende og har over 9.000 ansatte. Det er dermed det største universitet i Danmark. Læs flere fakta om Københavns Universitet