02. april 2013

Kvote 2-ansøgere har Københavns Universitet øverst på ønskelisten

KVOTE 2 ANSØGERE

Interessen for at sikre sig en uddannelsesplads via kvote 2 på Københavns Universitet er fortsat stor. Aldrig før har universitetet haft så mange ansøgere til bacheloruddannelserne i kvote 2, som i år. Mens antallet af ansøgninger er en smule mindre end i 2012, er antallet af ansøgere, altså personer, der har søgt, steget fra 8.375 i 2012 til 8.606 i 2013.

- Dette års kvote 2-søgning afspejler de meget store stigninger, der har været til Københavns Universitets uddannelser via kvote 2 de seneste år. Siden 2009 er antallet af kvote 2-ansøgninger til Københavns Universitets uddannelser steget med næsten 70 procent, siger studiechef Claus Nielsen.

Københavns Universitet er førstevalg

Studerende til forelæsning på Københanvs UniversitetAndelen af 1. prioritetsansøgninger blandt årets kvote 2-ansøgninger er også steget og mere end 50 procent af ansøgningerne til universitetet er ansøgerens første valg. De naturvidenskabelige uddannelser fastholder søgningen fra de senere år. Ellers er billedet præget af relativt små ændringer i forhold til 2012.

Kvote 2 leverer 10 procent af optaget på de fleste af Københavns Universitets uddannelser. Seks uddannelser har dog i år valgt at øge kvote 2-andelen.

- Det drejer sig bl.a. om husdyrvidenskab, idræt og sociologi, der hæver kvote 2-andelen fra 10 til 20 procent, siger Claus Nielsen.

Hele statistikken for kvote 2 ansøgningen kan læses på studier.ku.dk/optagelsesstatistik