29. august 2014

Kim Brinckmann ny vicedirektør for forsknings- og innovationsområdet

Forskning og innovation

Kim Brinckmann tiltræder som ny vicedirektør i Forskning & Innovation på Københavns Universitet fra den 1. oktober 2014. Kim Brinckmann kommer fra en stilling som kontorchef i Forsknings- og Innovationsstyrelsen og har tidligere været fakultetsdirektør på Det Humanistiske Fakultet.

Kim Brinckmann skal lede Forskning & Innovationsafdelingen på Københavns Universitet fra 1. oktober.

Afdelingen Forskning & Innovation i Københavns Universitets fællesadministration får ny leder fra 1. oktober. Kim Brinckmann bliver ny vicedirektør i afdelingen og overtager dermed ansvaret fra Karen Laigaard, der har været konstitueret leder siden 1. juni.

Kim Brinckmann kommer fra en stilling i Forsknings- og Innovationsstyrelsen i Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor han har været kontorchef siden 2009. Før det var han ansat som fakultetsdirektør på Det Humanistiske Fakultet siden 2006.

Enstemmigt ansættelsesudvalg

Prorektor for forskning og innovation Thomas Bjørnholm var formand for det enstemmige ansættelsesudvalg, der pegede på Kim Brinckmann ud af de mange kvalificerede ansøgere til stillingen.

- Samlet set er det ansættelsesudvalgets vurdering, at Kim Brinckmann er meget kvalificeret og til fulde kan udfylde stillingen. Han er en moderne bureaukrat med en solid ledelseserfaring og god politisk forståelse og evne til at navigere i Københavns Universitets komplekse organisation. Personligt glæder jeg mig til at få Kim som sparringspartner på forsknings- og innovationsområdet på Københavns Universitet. Jeg tror, vi bliver et effektivt team, som supplerer hinanden godt, siger Thomas Bjørnholm.

Stor forsknings- og uddannelsespolitisk erfaring

Kim Brinckmann kommer til Københavns Universitet med en indgående indsigt i den forsknings-, innovations- og uddannelsespolitiske verden. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1991 og har stor erfaring fra diverse leder- og chefstillinger i Forskningsministeriet, Videnskabsministeriet og senest Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Udover at lede de 38 medarbejdere i Forskning & Innovation, får Kim Brinckmann også ansvaret for at lede sekretariatsfunktionen for universitetets tværgående udvalg inden for forskning og innovation (KUFIR), støtte prorektor i det strategiske forskningspolitiske arbejde både nationalt og internationalt, styrke dialogen og samarbejdet med erhvervslivet og den offentlige sektor samt styrke fokus på, og administrativ understøttelse af, forskning, iværksætteri, innovation og entrepreneurskab på Københavns Universitet.

Jasper Steen Winkel
Vicedirektør for kommunikation