Bliv klog på vinproduktion og æbledyrkning – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Bliv klog på vinproduk...

19. september 2014

Bliv klog på vinproduktion og æbledyrkning

ÅBENT HUS PÅ POMETET

Søndag d.28.september slår Københavns Universitet dørene op for offentligheden til Pometet - Danmarks genbank for frugt og bær. Til arrangementet kan man få et unikt indblik i igangværende forskningsprojekter, hvor man arbejder med frugt af alle typer.

Vil du have et indblik i den nyeste viden indenfor blandt andet frugtvinsproduktion, jordbærdyrkning og plantesygdomme?  Så kom til åbent hus d.28.september kl.10-16 på Pometet, hvor ansatte fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab står klar til at give foredrag og rundvisninger.

Et indblik i forskningen

Åbent hus arrangementet giver offentligheden mulighed for at se Pometet, som hører under Københavns Universitet, og som fungerer som genbank for hundredvis af sorter af frugt og bær. Pometet danner også den eksperimentelle ramme for de forskningsprojekter på KU, hvor der arbejdes med frugt af alle typer.  Til arrangementet står Pometets forskere og gartnere klar til at fortælle om alt fra hyldproduktion til skadedyr.

Ny viden til æbleentusiasterne

Er du æbleentusiast er der ekstra meget viden at hente til arrangementet. Hortonom Maren Korsgaard vil bl.a. holde foredrag om sunde æblesorter og om den nye æblesygdom ”Øjeplet.” Du kan også få et indblik i æblets gener og høre om de specielle gener, der giver de danske æbler deres unikke smags – og aromakvaliteter. Der vil også være mulighed for at blive klog på vinproduktion, hvor lektor Torben Toldam Andersen fortæller om fremstilling og udvikling af nye unikke typer af kvalitetsvine.

Hele dagen vil podeværkstedet og æblemostværkstedet også være åbent, hvor du kan lære om podningens kunst og se, hvordan man moster æbler – og selvfølgelig få en smagsprøve.

Få en rundvisning i plantagen

Til arrangementet er der mulighed for at få en rundvisning i den store frugtplantage, som indeholder mere end 750 æblesorter, hvoraf mange er mere end 100 år gamle.  Du kan også se Pometets æbleudstilling og lære om, hvor forskellige æblesorters kvaliteter kan være.

Kontakt:

Pometmester Lisbet Dahl Larsen