Google-direktør ny æresalumne på Københavns Universitet – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Google-direktør ny ære...

26. september 2014

Google-direktør ny æresalumne på Københavns Universitet

DATAFORSKNING

Normalt har den danskfødte topforsker Corinna Cortes sin daglige gang på Googles direktionsgang i New York, hvor hun er ansvarlig for Google Research. Men den 27. september vender hun hjem til den danske hovedstad for at blive udnævnt som æresalumne ved Københavns Universitet.

Corinna Cortes er til daglig ansvarlig for Google Research. Nu bliver hun – som tidligere studerende på Københavns Universitet – æresalumne.
Klik på billedet for at hente det i høj opløsning. Foto: Mikal Schlosser

Det sker på Alumnernes Dag 2014, hvor hun vil tale om Big Data for the Society. Big Data bliver af mange set som den digitale tidsalders guldæg, og Cortes’ position inden for Google Research gør hende overordentlig kvalificeret til at fortælle om områdets udvikling.

Corinna Cortes er cand.scient. i matematik og fysik fra Københavns Universitet og ph.d. i datalogi fra University of Rochester. Gennem sit årelange arbejde med bl.a. maskinlæring har hun udlevet en karriere af globalt format. På den baggrund er hun netop blevet udpeget som medlem af InnovationsFonden.

Forskning forbedrer internettet

Datalogisk Institut ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet har peget på Corinna Cortes som æresalumne, og institutleder og professor Martin Zachariasen glæder sig over udnævnelsen. Han indstillede Corinna Cortes med denne begrundelse:

- Som frontfigur i Googles forskningsafdeling er Corinna Cortes med til at ændre den måde, hvorpå vi verden over dagligt oplever og anvender søgemaskiner. Hendes forskning har forandret internettet – og vil blive ved med at gøre det.

Thomas Bjørnholm, som er formand for Alumneforeningen og prorektor for forskning og innovation, supplerer:

- Corinna Cortes er som Head of Google Research i New York et eksempel på, hvor godt KU’s alumner står sig på det globale arbejdsmarked. Med udnævnelsen af Corinna Cortes får Københavns Universitet en æresalumne, der har været i stand til at sætte sig i front for udviklingen af internettet, og som uden tvivl allerede og i høj grad fremover kommer til at have betydning for oplevelsen og udviklingen af internettet.

Maskinlæring og algoritmer

Corinna Cortes har i mange år arbejdet med internettets algoritmer: I 1989 fik hun en ansættelse i AT & T Bell Labs, hos hvem hun kom til at beskæftige sig med udviklingen af algoritmer i disciplinen maskinlæring. I 2003 førte det til en forskerstilling som Head of Google Research, hvor Cortes’ forskningsarbejde bl.a. udmærkede sig efter udviklingen af den højeffektive algoritme ’Support Vector Machines’ (SVMs).

I 2008 modtog hun i Paris Kanellakis Theory and Practice Award for sine bidrag til projektet, der i dag er blevet til én af de mest benyttede algoritmer inden for maskinlæring. Corinna Cortes har beholdt sin tilknytning til Københavns Universitet og blev i 2011 tilknyttet som adjungeret professor på Datalogisk Institut.

Om Corinna Cortes (f. 1961)

Ansættelser
1989: Researcher for AT & T Bell Labs 2003: Head of Research, Google Research, New York

Uddannelse

1989: Cand.scient. i matematik og fysik fra Københavns Universitet
1993: Ph.d. i datalogi ved University of Rochester

Tillidsposter

2014: Medlem af InnovationsFonden
2011: Adjungeret professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet

Officielle udmærkelser

2000: Modtager af AT & T Technology Medal
2008: Modtager af Paris Kanellakis Theory and Practice Award

Desuden

Er Corinna Cortes en særdeles habil maratonløber.

Kommunikationsmedarbejder Ida Blinkenberg Lidell
Uddannelsesservice, Alumnesekretariatet