Sølvgade Kaserne bliver til kollegieboliger – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Sølvgade Kaserne blive...

01. september 2014

Sølvgade Kaserne bliver til kollegieboliger

TAG OVER HOVEDET

I efteråret 2015 slår Sølvgade Kaserne dørene op til 480 nye kollegieboliger. Det er EjendomsSelskabet Norden, der står bag byggeriet. Københavns Kommune og Københavns Universitet støtter projekt. Universitetets boligfond vil stå for udlejning af de nye boliger til blandt andet internationale kandidat- og ph.d.-studerende.

Sølvgade Kaserne der nu bliver til kollegieboliger.

Sølvgade Kaserne set fra luften. Til venstre ligger Statens Museum for Kunst og Statens Naturhistoriske Museum og overfor kasernen ligger Kongens Have. Foto: Overbyen Arkitekter.

Sølvgade Kaserne, der indtil 2013 blev anvendt som hovedkvarter for DSB, skal ombygges til kollegieboliger. Det er EjendomsSelskabet Norden i København, der har købt kasernen og besluttet, at den fremover skal huse 480 nye kollegieboliger. Ombygningen er så småt gået i gang, og Norden forventer at være færdige med ombygningen, så de første studerende kan flytte ind allerede i efteråret 2015.

- Da vi købte kasernen tænkte vi, at den kunne anvendes til mange forskellige ting. Vi kom dog hurtigt frem til, at kasernen, der jo tidligere har huset mange mennesker, egner sig allerbedst til kollegieboliger. Vi er derfor glade for, at både Kulturstyrelsen og Københavns Kommune ser positivt på projektet. Vi glæder os til at komme i gang med ombygningen og til samarbejdet med Københavns Universitet, siger Peter Andreassen, direktør i EjendomsSelskabet Norden.

Behov for studieboliger

Norden og Københavns Universitet har gennem længere tid drøftet at bruge kasernen til kollegieboliger. Universitetet oplever hvert år, at der er mangel på studieboliger. En udfordring, der kan være særligt stor, når man også har et ønske om at tiltrække internationalt talent.

- Initiativer, der fører til flere boliger til unge og studerende, er gode. Projektet passer fint med universitetets indsats for at tiltrække dygtige internationale studerende til København, siger prorektor Thomas Bjørnholm.

Københavns Universitets Boligfond og EjendomsSelskabet Norden har indgået en aftale om at leje en stor del af de kommende studieboliger. Planen er primært at udleje boligerne til universitetets udenlandske kandidat- og ph.d.-studerende. Men også danske studerende har mulighed for at blive skrevet op til en bolig i det nye kollegium. Ventelisten til boligerne åbner først i sommeren 2015.

Prøvebolig klar til at blive vist frem

Mandag den 1. september markerer EjendomsSelskabet Norden, Københavns Universitet og Københavns Kommune starten på den store ombygning ved et arrangement på Sølvgade Kaserne, Sølvgade 30 kl. 12-14. Her kan interesserede journalister blandt andet få et første kig på en prøvebolig.

Opskrivning til Kollegiet

• Sølvgade Kollegium forventes klar til indflytning sensommeren 2016.
  • Studerende på KU vil få fortrinsret til boligerne.
  • Interesserede kan fra forår 2016 finde information om muligheder for opskrivning til boliger på www.ku.dk og samt Københavns universitets intranet KUnet.